İletişim Fakültesi İlk Yüksek Lisans Mezununu Verdi

İletişim Fakültesi İlk Yüksek Lisans Mezununu Verdi

Yayın: 28.06.2024 13:55
Paylaş:
A+ A-

2021 yılında eğitim hayatına başlayan Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi, lisansüstü eğitim programından ilk mezununu verdi.

Dr. Öğr. Üyesi Bedirhan Karakurluk’un danışmanlığını yaptığı Medya ve İletişim Çalışmaları tezli yüksek lisans öğrencisi Direnç Özgür Oral, “Yapay Zekanın Senaryo Üretiminde İşlevselliği: Chat GPT-4 örneği” başlıklı tezini başarıyla savunarak İletişim Fakültesi’nin ilk lisansüstü eğitim programı mezunu oldu.

Oral, tezini Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Fotoğraf ve Video Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Kurtuluş Özgen’in de bulunduğu sınav jürisi önünde başarılı bir şekilde sundu. Tez yapay zekanın senaryo üretimindeki işlevselliğini ve kullanım potansiyelini inceleyen önemli bir araştırma olarak değerlendirildi. (Kaynak: Sevgi Özdemir)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da 19 bin 558 sentetik ecza ele geçirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.06.2024 16:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da düzenlenen operasyonda 19 bin 558 sentetik ecza ele geçirildi, 3 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kente yüklü miktarda uyuşturucu madde getirildiği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Şüphelilerin aracını merkez İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi'ndeki uygulama noktasında durduran ekipler, yaptıkları aramada, 19 bin 558 sentetik ecza ile bir miktar uyuşturucu ele geçirdi.

Gözaltına alınan E.Ö, A.C.K. ve C.K. işlemleri için emniyete götürüldü.