Reklam
Reklam
Esra Oğuzkağan Özkan Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
29 Nisan, 2026 11:52 tarihinde yayınlandı
0

İletişimin Duayenleri Karabük’te bir araya geldi

Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen “Medya ve Etik Çalıştayı”, akademisyenler, medya temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştayda; medya etiği, dezenformasyonla mücadele, haber etiği, yerel medyanın sorunları, yapay zekâ çağında habercilik ve “İletişimde Türkiye Yüzyılı” vizyonu ele alındı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programda tanıtım filmleri gösterildi, açılış konuşmaları sonrasında oturumlara geçildi.

Çalıştaya, KBÜ Rektörü Fatih Kırışık, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Maltepe Üniversitesi Rektörü Edibe Sözen Çetintaş, RTÜK Başkan Vekili Deniz Güçer, gazeteci-yazar Ekrem Kızıltaş ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Rektör Kırışık, açılış konuşmasında medyanın toplumların doğru ve şeffaf biçimde bilgilendirilmesinde kritik rol oynadığını belirterek, küresel gelişmelerde hakikatin zaman zaman gölgede bırakılabildiğini ifade etti. Kırışık, “İletişimde Türkiye Yüzyılı” vizyonunun, doğru ve sorumlu habercilik anlayışıyla güçleneceğini kaydetti.

Çalıştayın onur konuklarından Kızıltaş ise medya etiğinin günümüzde daha da önemli hale geldiğini belirterek, sosyal medyada artan bilgi kirliliğinin doğru bilgiye ulaşımı zorlaştırdığını söyledi.

RTÜK Başkan Vekili Güçer de medya etiğinin dijital çağda yalnızca mesleki bir konu değil, aynı zamanda toplumsal güven ve kamu yararı meselesi olduğunu vurguladı.

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Çetintaş ise dijital mecralarda sahte ve yanıltıcı haberlerin daha hızlı yayıldığına dikkati çekerek, medya okuryazarlığının yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

“Dijital Çağda Sorumlu İletişim ve Hakikat” temasıyla gerçekleştirilen çalıştayda, “Dezenformasyon ve Haber Etiği”, “Yerel Medya Sorunları ve Etik” ile “Dijital Dönüşüm ve Yapay Zekâ” başlıklarında oturumlar düzenlendi. Alanında uzman akademisyenler, değişen iletişim düzeni ve etik ilkelerin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Program, oturumların ardından hazırlanan çalıştay bildirgesinin paylaşılması ve katılımcılara belge takdimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 16:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Tosya’da güreş sahasını yenileme çalışmaları sürüyor

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde güreş sahasının modern, konforlu ve işlevsel hale getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor.

Ata sporu güreşin önemli merkezlerinden biri olan Tosya ilçesinde yürütülen proje kapsamında çalışmalar devam ediyor. Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Proje çerçevesinde 180 metrekare kullanım alanına sahip 2 katlı sosyal tesis ile 240 metrekare büyüklüğünde ve 225 seyirci kapasiteli protokol tribünü inşa ediliyor. Sosyal tesisin zemin katında 14 duş, 10 tuvalet ve 35 metrekare soyunma odası yer alırken, üst katında sporcular ve misafirler için dinlenme salonu bulunacak. Protokol tribününün bodrum katında ise 9 tuvalet ve çay ocağı yer alacak.

Sporcuların ihtiyaçlarının karşılanmasının hedeflendiği projeyle birlikte vatandaşların da müsabakaları daha konforlu bir ortamda izleyebilmesi amaçlanıyor.

Kısa sürede tamamlanması planlanan çalışmalarla güreş sahasının Tosya’ya yakışır modern bir görünüme kavuşturulması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin