Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
09 Şubat, 2024 04:36 tarihinde yayınlandı
0

Ilgaz Dağı’nda işletmeciler de ziyaretçiler de yarıyıl tatilinden memnun kaldı

KASTAMONU (AA) – Türkiye'nin kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi'nde yarıyıl tatili “dolu dolu” geçti.

Kayakseverler, Yurduntepe Kayak Merkezi'ndeki 5,6 kilometrelik pistte çam ormanlarının arasında 1838 metreye iniş yaparken, kayak ve snowboardla da kayma imkanı buldu.

Kayak merkezi, Kastamonu ve Çankırı'nın yanı sıra İstanbul, Ankara, Samsun, Sinop, Bartın, Amasya ve Karabük gibi illerden de ziyaretçi ağırladı.

Yarıyıl tatilinde bölgeye gelen ziyaretçilerin bir kısmı kızakla kayarak keyifli vakit geçirmeyi tercih ederken, bazı vatandaşlar da kar üzerinde halay çekip oyunlar oynadı.

Yurduntepe Kayak Merkezi İşletme Sorumlusu Hakkı Kaya, AA muhabirine, “dolu dolu” bir yarıyıl tatili geçirdiklerini söyledi.

Herkesin durumdan memnun olduğunu dile getiren Kaya, “Oldukça yoğun bir yarıyıl tatili geçirdik, işletmeler tamamen doldu. İşletmecilerin de gelen ziyaretçilerin de çok memnun olduğunu görüyoruz.” ifadesini kullandı.

Ilgaz Dağı'nın bambaşka bir doğası olduğunu vurgulayan Kaya, herkesi bu güzelliği görmeye davet etti.

Ankara'dan Ilgaz Dağı'na gelen Sümeyye Kaya ise lise öğrencisi olduğunu belirterek, “Ailemle geldik. Ben kayak yapmayı yeni yeni öğreniyorum, bir yandan da kardeşime kayak yapmayı öğretiyorum. Tatili değerlendirdik. Kış sezonu bitiyor artık, bir daha gelme şansımız olmaz. Eğlenmek için geldik.” dedi.

Ziyaretçilerden Cansu Ayaşlı da Ankara'dan geldiğini ifade ederek, “Hafta sonunu böyle geçirelim dedik, çok keyifliydi. Biraz kayak yapmak istedik, ilk kez yapıyorum. Ortam güzel ama çok kalabalık. Daha önce hiç kayak tesisine gitmemiştim, ilk kez geliyorum.” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin