Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
10 Ekim, 2022 16:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-

İşsizlerin de umudu EYT!

blankKısa adı EYT olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi için gözler artık Meclis’te. Milyonlarca vatandaş EYT düzenlemesini iple çekerken, Karabük’te başta Kardemir olmak üzere birçok kamu kurumu ve özel sektör işyerinde yasa çıktıktan sonra emekli olup işinden ayrılacak olanlar şimdiden hesap yapmaya başladı. KARDEMİR’DE 1000’E YAKIN EYT’Lİ VAR Türkiye’nin ilk ağır sanayi kuruluşu, 5 bine yakın personeli bulunan Kardemir AŞ’de 1999 öncesi işe giren yaklaşık 980 işçi bulunuyor. EYT kapsamına giren işçilerden 4’te birinin (yaklaşık 240 işçi) emekli olup işinden ayrılabileceği öngörülürken, belediyeler, kamu kurumları, büyük sanayi kuruluşları ve özel sektör işyerlerindeki çalışanlarla birlikte bu sayı katlanarak artıyor. SEÇİM ÖNCESİ BÜYÜK ALIM OLUR MU? Karabük’ün ve bölgenin en büyük istihdam kapısı olarak görülen Kardemir’in yaklaşan seçimler öncesi EYT nedeniyle işten ayrılacakları da dikkate alarak yüksek sayıda personel alımı yapabileceği ileri sürüldü. EYT kapsamına girenlerin isteğe bağlı olarak emekli olabileceği konuşulurken, fabrika içinde yeni personel alımına dönük ünite ünite tespitler yapıldığı öğrenildi. İŞÇİ ÇOCUKLARI İÇİN BİR DEFAYA MAHSUS ŞARTLAR DEĞİŞEBİLİR Halen devam eden emekli olan işçinin yerine çocuğunun alınması uygulamasında sendikanın talebi üzerine bir defaya mahsus olmak üzere değişikliğe gidilebileceği de gündemde. Kardemir AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar ile konuyu değerlendirmek üzere bir araya gelecek sendika yönetimi meslek lisesi mezunu, askerliğini yapmış erkek çocuk şartı yerine uzun süredir gündemde olan ve yaklaşık 180 işçinin talebini içeren emekli işçi alımı konusundaki hassasiyetini sürdürüyor. KAMUOYUNDA BEKLENTİ BÜYÜK Yakında çıkması beklenen EYT yasası ile oluşacak boşluk başta olmak üzere Kardemir AŞ’nin seçim öncesi yüzlerce işçi alımı yapabileceğine dair kamuoyunda oluşan yüksek beklentilerin siyaset kurumunun da devreye girmesiyle Karabük’te işsizleri şimdiden heyecanlandırdığı gözleniyor.
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 22:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bartın’da 5 orman işçisine karavan verildi

Bartın’da 5 orman personeline güneş gücü üretebilen karavan verildi. Yüzde 20 hibe ile verilen karavanlar merasimle sahiplerine teslim edildi.
Bartın’ın Ulus ilçesinde Orman İşletme binasının bahçesinde gerçekleştirilen merasimle, Orköy Projesi takviyesi ile müracaatta bulunan 5 orman köylüsüne güneş gücü üretebilen çekme karavan verildi. Yüzde 20 hibe ile verilen karavanlar ile 8 emekçiye traktör, 3 emekçiye ise çekme vinç ikram edildi.
Teslim merasimine Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hasan Tekin, il ve ilçe protokolü ile hak sahibi orman köylüleri katıldı. Merasimle teslim edilen karavanları inceleyen Vali Arslan, traktörlerden birinin şoför koltuğuna oturarak test etti.
Traktörleri teslim alan orman personelleri programın bitiminde, ilçede çeşit attı.
Karavan, traktör ve vinçlerin orman envalinin üretim ve nakliyesinde çalışan emekçilerin çalışma kaidelerini kolaylaştırmak ve ailelerin ormanlarda daha sağlıklı koşullarda hayatlarını sürdürebilmesi hedefiyle verildiği belirtildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.