Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
04 Nisan, 2019 00:10 tarihinde yayınlandı
0

İtiraz etti 7 Oyla Muhtar Oldu

Karabük’ün Yenice ilçesine bağlı Fatih Mahallesinde 2 oyla muhtarlığı kazanan Fikri Gövem, kendisine rakip olan Serkan Kökçü’nün itirazı üzerine oylar yeniden sayıldı.

31 Mart mahalli idareler yerel seçimlerinde Yenice ilçesine bağlı Fatih Mahallesinde 4 isim muhtarlık için yarıştı. Seçim sonrası Fikri Gövem 118 oy alırken en yakın rakip Serkan Kökçü’de 116 oy aldı. Bunun üzerine sonuca itiraz eden ve ilçe seçim kuruluna itiraz dilekçesi veren Serkan Kökçü’nün başvurusu sonrası İlçe Seçim Kurulu Hakim Heyeti tarafından oylar yeniden sayıldı.Yapılan sayım sonrası resmi olmayan sonuçlara göre seçimi iki oy farkla kazanan Fikri Gövem’in oyları düşerek 109 oy, Serkan Kökçü’ye ise 116 oy çıktı. Serkan Kökçü 7 oy farkla Fatih Mahallesi’nin yeni muhtarı oldu.

İHA muhabirine açıklamada bulunan Serkan Kökçü: “Rakibimizin azası olan bir seçmenin bastığı benim oyumun arkasında bulunan evet mührüne sandıkta itiraz etti. Bunun üzerine kendi eniştem de oy sayımı yapılırken işaretli oyu görmüş ve sandık başkanına itiraz da bulunduk.Sandık başkanı da bizlere tek işaretli olan oyu gösterdi ama oyun geçerli olduğunu söyledi. Sandık Başkanına yeniden itiraz da bulunduk itirazımız kabul edilmedi. İtirazımızın İlçe Seçim Kuruluna yapılmamız söylendi. Ben de ertesi gün İlçe Seçim Kurulu Hakim Heyetine dilekçe ile başvuru da bulundum. İlçe Seçim Kurulu tarafından oylar yeniden sayıldı rakibimizin oyları düştü ve 7 farkla Fatih mahallesine muhtar oldum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 10:26 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ’de Beden Eğitimi ve Spor doktora programı açıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) spor bilimleri alanında yenilikçi çalışmaların artırılması, beden eğitimi ile sporun gelişimine katkı sunulması amacıyla Beden Eğitimi ve Spor doktora programı açıldı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) lisansüstü eğitim alanında akademik kapasitesini güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından BARÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor doktora programının açılması uygun bulundu.

Spor bilimleri alanında araştırma ve eğitim kapasitesini daha ileriye taşımayı hedefleyen doktora programı, alanında uzman akademisyenler ve araştırmacılar yetiştirilmesine katkı sağlayacak. Aynı zamanda spor teknolojilerindeki yeniliklerin takip edilerek uygulamaya aktarılmasına ve yenilikçi sistemlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülecek. Spor performansı, egzersiz ve sağlık, spor eğitimi ve spor yönetimi gibi birçok alanda özgün araştırmaların yapılacağı program ile hem akademik bilgi üretiminin artırılması hem de beden eğitimi ve sporun çok yönlü gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Beden Eğitimi ve Spor doktora programının nitelikli araştırmacılar yetiştirilmesine ve spor bilimleri alanında bilimsel üretimin artırılmasına katkı sunacağını belirterek programın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin