Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
03 Haziran, 2022 15:47 tarihinde yayınlandı
0

İYİ Parti’ye Karabük’te Başkan dayanmıyor!

İYİ Parti’de 2. Erol Serin dönemi de sona erdi.  2 yıl önce yapılan 3 adaylı son kongrede İl Başkanı seçilen Erol Serin İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) kararı ile görevden alınarak yerine Karabük barosu eski başkanlarından Avukat Ali Çetin Aygün getirildi.

Serin, bugün parti binasında düzenlediği basın toplantısında kırgın yada küskün olmadığını belirterek, “İYİ Parti iktidar olana kadar Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in yolunda azimle yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Serin, basın toplantısında şunları söyledi; “25 Ekim 2017 yılına kurulan İYİ Parti’nin kurulduğu günden itibaren kurucu üyesi olarak, sizlerle beraber olmaya çalıştık. Bu süre içerisinde İYİ Partinin bir adım öne gitmesi için, elimizden gelenleri yapmaya çalıştık. Malum olduğu üzere 22 Temmuz 2020 yılında yapılan üç adaylı il kongresinde göreve geldik. O günden bugüne kadar partimizi daha iyi bir seviyeye getirmek için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. O günlerde yüzde 10, yüzde 12 olan partimiz bugünlerde yüzde 25, yüzde 26 rakamlarına doğru yükselmektedir. Elbette ki burada bir emek sarf edilmiştir, bir emek vardır. Ben özellikle benimle birlikte çalışan o günden bugüne bize destek veren herkese şükranlarını arz ediyorum. Çok büyük gayretler verdiler, emekler verdiler. İftiralara uğradılar, yapılmayan şeyler söylendi. Partimize rakip partililer tarafından yapılan gayri resmi, resmi, partimizin daha geriye düşmesi için her şey yapıldı. Bunlar yapılabilir, anlayabiliriz, algılayabiliriz,yalnız algılayamadığımız partiye zarar veren içeride ki hizipleşmelerin bizi yorduğunu ve özellikle hiç üretmeden, sadece o olsun bu olsun, şeklinde hareket eden arkadaşlar inşallah bundan sonra bu tavırlarını değiştirirler. Parti çünkü iktidara gelen partidir. Biz genel başkanımız Meral Akşener’in yolunda yürümeye ant içtik. Sonuna kadar da görevde olalım olmayalım, sayın Akşener’in açmış olduğu bu yoldan mutlak suretle devam edeceğiz. Bundan sonrada partimizin bir adım önde olması için her türlü çalışmayı yapacağımız buradan beyan ediyoruz. Bu gün görevi bırakan il yönetimi olarak, almış olduğumuz karar partimizi iktidar olana kadar, her an sokakta, cadde, milletimizle berabere, yine esnaf ziyareti yapıp, onları dertleri ile dertlenip telefonlarımız 24 saat açık kalacaktır.  Bu parti çok zor şartlar altında kurularak bu günlere getirildi.  Bizlerde bir çok haksızlıklara uğradık. Biz de çok zor dönemler geçirdik. Bu zorluklara göğüs gerdik, hiç yılmadık ve partimizi bu günlere getirdik. O günlerde ve bu günlerde partimizin kapısını bilmeyen, partinin önünden geçemeyen, üye olmaktan çekinenler vardı. Ama biz çekinmeden korkmadan bu partiye sahip çıktık ve bu günlere getirdik. Genel Başkanımızın dediği gibi İYİ Parti mutlaka iktidara gelecektir. Biz bugün görevi diğer arkadaşlarımıza devredeceğiz. Ben o arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Siyaset uzun soluklu bir iştir. Siyaset millet için yapılır, devlet için yapılır.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 23:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin