“İzmaritini Yere, Sağlığını Tehlikeye Atma” Projesi

“İzmaritini Yere, Sağlığını Tehlikeye Atma” Projesi

Yayın: 21.05.2018 22:53
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Öğrencilerinden anlamlı proje.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Öğrencileri tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Safranbolu’nun çeşitli bölgelerinde bilinçsizce yerlere atılan izmaritler toplandı.

Yaklaşık 30 öğrenci tarafından yapılan çalışma, Tarihi Çarşı, Kazdağlı Meydanı, Tabakhane ve 100 Dükkanlar bölgesinde gerçekleşirken Safranbolu Belediyesi da gençlere destek oldu.

Projeyi gerçekleştiren öğrenciler adına konuşan Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencisi Büşra Kabadayı, “Bazı insanların çevreye duyarsız olduklarını ve izmarit, poşet, pet şişe gibi daha pek çok objeyi çöp kovaları yerine yerlere attıklarını, bu durumdan kendilerinin rahatsız olduklarını söyledi.”

Bu nedenle bölüm arkadaşları ile birlikte ‘İzmaritini Yere, Sağlığını Tehlikeye Atma’ adı altında bir çevre projesi geliştirdiklerini ifade eden Kabadayı; “ Burada amacımız bir farkındalık sağlamak ve duyarlılığı arttırmak.

erçekleştirdiğimiz çalışmayı gören pek çok insan bunu neden yaptığımızı soruyor ve sonrasında destek veriyor. Bu da bizleri mutlu ediyor. Ben bizlere destek veren başta Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer olmak üzere, Bölüm Hocamız Zuhal Bekte, Safranbolu Belediyesi Personeline ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu tür projelerimiz devam edecek” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin geçen yıl net karı 4,5 milyar lira oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üretim yapan 699 megavat kapasiteli 53 enerji santraline sahip Akfen Yenilenebilir Enerji'nin 2023'teki net karı 4,5 milyar liraya ulaştı.

Şirketten yapılan açıklamada, geçen yıl tüm çevresel taahhütlerin yerine getirildiği ve 126,4 milyon liralık karbon emisyon sertifika geliri elde edildiği ifade edildi.

Şirketin net karının geçen yıl 4,5 milyar liraya ulaştığına işaret edilen açıklamada, toplam varlıkların 34,6 milyar lira, özkaynakların ise 20,4 milyar liraya ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör, “2023 yılı, Akfen Yenilenebilir Enerji için dönüm noktası oldu. Karlılık, sürdürülebilir büyüme ve çevresel taahhütlerimizi yerine getirme konusunda gösterdiğimiz çabalar, sektördeki lider konumumuzu pekiştirdi. Geleceğe yönelik hedeflerimiz, yenilenebilir enerji kapasitemizi daha da arttırarak Türkiye'nin sürdürülebilir enerji hedeflerine katkıda bulunmak ve global enerji geçişine öncülük etmektir.” değerlendirmesinde bulundu.