Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
24 Mayıs, 2019 00:51 tarihinde yayınlandı
0

Jandarma’dan Kaçak Kazıcılara Suçüstü

Karabük’ün Eflani ilçesinde, Jandarma ekipleri izinsiz kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla 3 kişiyi suçüstü yakalayarak gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Karabük ve Eflani İlçe İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince ilçeye bağlı Aday köyündeki Asarcık Tepe bölgesinde kaçak kazı yapıldığı bilgisi üzerine operasyon yaptı. Ekipler düzenledikleri operasyonda, M.G, M.B. ve B.Y’yi kaçak kazı yaparken suçüstü yakaladı. Ekipler ayrıca şahıslarla birlikte kazıda kullanılan jeneratör, hilti gibi değişik malzemelere de el koydu.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 15:16 tarihinde yayınlandı
0 0

Coğrafi işaretli “Konuralp pirinci” için 82 çiftçiye 50 ton tohum desteği

Düzce’de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında, coğrafi işaret belgesine sahip Konuralp pirincinin üretimini artırmak amacıyla 82 çiftçiye yaklaşık 50 ton sertifikalı çeltik tohumu dağıtıldı. Kentte çeltik ekim alanlarının son dönemde iki katına yaklaştığı belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında çiftçilere sertifikalı çeltik tohumu dağıtımı yapıldı.

Coğrafi işaretli Konuralp pirincinin üretimini artırmak ve bu tarihi lezzeti gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen tohum dağıtım törenine kent protokolü ve üreticiler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, projenin detaylarını paylaşarak, “Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen 2026 yılı tarım arazilerinin etkinleştirilmesi projesi çerçevesinde hayata geçirilen Düzce’de çeltik yetiştiriciliğinin artırılması ve coğrafi işaretli Konuralp pirincine katkı projesi kapsamında sertifikalı çeltik tohumu dağıtımı yapıyoruz. 82 çiftçiye yaklaşık 50 ton çeltik tohumu dağıtılacak. Yüzde 46’sı Bakanlığımız tarafından destekleniyor” dedi.

“Bu hikayenin daha popüler olması için desteklere devam ediyoruz”

Düzce İl Genel Meclis Başkanı Fazlı Koç, Konuralp pirincinin Düzce için önemli bir değer olduğunu belirterek, “Çeltik, Düzce’nin önemli bir ürünü. 2019 yılında taleple başlayan bir süreç. 2020 yılında kurulan kurutma tesisinden 2022 yılında işleme tesisini hayata geçirdik. Şehrimizde Konuralp pirincinin saray mutfağından günümüze gelmesinin hikayesini izliyoruz. Bu hikayenin daha popüler olmasının ilimizin diğer şehirlerde tanınırlılığını artırmak için desteklere devam ediyoruz” dedi.

Düzce Milletvekili Ercan Öztürk de Konuralp pirincinin kentin tarihi miraslarından biri olduğunu vurgulayarak, “Çok az sayıda çiftçimiz bunun üretimini yapmaya devam ederken İl Özel İdaresi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Valiliğin destekleriyle bu zenginliğimiz yeniden ekonomimize kazandırılıyor” ifadelerini kullandı.

“Çeltik ekim alanları iki katına yaklaştı”

Düzce Valisi Mehmet Makas ise kentin bereketli topraklarında üretimin ve emeğin önemine dikkati çekti. Makas, bölgesel bazda unutulmaya yüz tutmuş çeltik ekiminin yeniden canlandırıldığını belirterek, “Belki bölgesel bazda unutulmaya yüz tutmuş çeltik ekiminin tekrar canlandırıldığı bir çalışmanın sadece bugün destek programındayız. Aşağı yukarı dekar bakımından çeltik ekiminin 2 katına yakın yükseldiğini görüyoruz. Bu da 24 yıllık serüvenin daha da ileriye taşınacağını, Türkiye Yüzyılı’nda yeni hedeflere hızla ilerleyeceğini göstermektedir” dedi.

Konuşmaların ardından 82 çiftçiye sertifikalı çeltik tohumları teslim edildi. Program, katılımcılara coğrafi işaretli Konuralp pirincinden hazırlanan pilav ikram edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin