blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
21 Aralık, 2024 10:02 tarihinde yayınlandı

Kadın girişimciler için özel program: Danışmanlık desteği verildi

TR82 Bölgesi’nde faaliyet gösteren bayan girişimcilerin işletme idare marifet ve yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan takviyeler “Gücüm Emeğim Bayan Girişimciliği Programı” başladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2024-2025 dönemi için belirlenen “Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı” teması kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından, (KUZKA) TR82 Bölgesi’nde faaliyet gösteren bayan girişimcilerin işletme idare marifet ve yeteneklerinin geliştirilmesi maksadıyla "Gücüm Emeğim Bayan Girişimciliği Programı" başlatıldı. Program kapsamında sağlanan dayanakla, Kastamonu Üniversitesi Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren bayan girişimcilere eğitim ve danışmanlık hizmetleri takviyesi sağlandı.

Hedef bayan girişimcilerin idare hünerlerini geliştirmek
Teknokent’te faaliyetlerini sürdüren bayan girişimcilere sağlanan dayanak çerçevesinde birinci olarak, alanında uzman bireyler tarafından işletmeler temel seviyede tahlil edilerek, sunmuş oldukları eser ve hizmetler incelendi. Firma tahlili sonrasında, muhasebe ve finans başta olmak üzere pazarlama, stratejik idare, bütçeleme ve markalaşma üzere hususlarda çevrimiçi ve yüz yüze eğitimler verildi. Eğitimlerin arkanın da firmalara, gaye pazarlara erişim, ihracat potansiyeli ve dağıtım kanalları üzere mevzularda alanında tecrübeli profesyoneller tarafından danışmanlık hizmetleri sunuldu.
KUZKA tarafından sunulan eğitim ve danışmanlık takviyelerinden, Kastamonu Üniversitesi Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren farklı dallardan 3 farklı bayan teşebbüsçü yararlandı.
Yönetim danışmanlık takviyesiyle KUZKA, TR82 Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların ilerleyen devirde maksat ve gayelerine ulaşabilmesi, planlanan büyümenin sağlanması, yeni yatırımların gerçekleşmesi ve istihdam potansiyelinin artırılmasını hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
08 Temmuz, 2025 22:07 tarihinde yayınlandı

Yangın çıkan cami büyük hasar aldı, Kur’an-ı Kerim’ler zarar görmedi

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Mağlakamboz Yaylası’ndaki mescitte çıkan yangın önemli hasara yol açarken, caminin içinde bulunan Kur’an-ı Kerim’ler ziyan görmedi.
Edinilen bilgilere nazaran, Mağlakamboz Yaylası’ndaki mescitte şimdi belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye, Çaykara jandarma ve itfaiye grupları sevk edildi. Kısa müddette olay yerine ulaşan itfaiye grupları, alevlerin büyümesini engelleyerek yangını denetim altına aldı. Yangının caminin iç kısmında büyük hasara yol açtığı öğrenilirken, mescitteki Kur’an-ı Kerim’ler hiçbir ziyan görmeden mescitten çıkarıldı.
Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin