Kadın Temizlik Görevlileri Bahar Temizliği İle İşbaşı Yaptı

Kadın Temizlik Görevlileri Bahar Temizliği İle İşbaşı Yaptı

Yayın: 02.05.2021 00:24
Paylaş:
A+ A-

Yeni tip korona virüs nedeniyle uygulanan tam kapanma nedeniyle boş kalan Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki cadde ve sokaklarda bahar temizliği başladı.
Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri 17 günlük tam kapanmanın ardından kentin çeşitli bölgelerinde bahar temizliğine başladı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü çalışarak geçiren ekip içerisinde kadın temizlik görevlileri de iş başı yaptı. Sosyal alanların yanı sıra mahalle, cadde ve ara sokaklarda da geniş çaplı temizlik çalışmalar devam ediyor.
Kadınların ekonomik ve sosyal yaşamda erkekler ile omuz omuza mücadele vermesini, aile bütçelerine katkı sağlamalarını istediklerini belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Bu anlamda kadınlarımızın elinin değdiği her yerin güzelleşeceğini biliyoruz. Malumunuz bu gün 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı. Böylesi önemli bir günde Safranbolu için var güçleri ile çalışan tüm mesai arkadaşlarıma minnettar olduğumuzu da belirtmek istiyorum” dedi.
Başkan Köse, ekiplerin yalnızca sokakları süpürmekle kalmadığını, birçok cadde ve sokakta yıkama çalışması yaptıklarını dile getirerek şunları söyledi:
“Bunların haricinde yine, kullanılan pazar yerleri ve çöp konteynırları da düzenli olarak hijyenik suyla yıkanıyor. Bu noktalarda yaptığımız çalışmaların hemşehrilerimizin sağlığına doğrudan katkısı olacağını düşünüyorum.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çocuk yaşta başına geçtiği demir ocağında 50 yılı geride bıraktı

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – MELTEM YILMAZ KARAKURUM – Trabzonlu 67 yaşındaki keser ustası İsmail Dereli, çocuklukta öğrendiği demirciliği yarım asırdır sürdürüyor.

Sürmene-Köprübaşı kara yolu güzergahında 60 metrekarelik atölye kuran Dereli, körüklü ocağın karşısında ateş ve tokmakla demire şekil veriyor.

Çocuk yaşta öğrendiği demirciliği mesleğe dönüştüren ve ilçede “Keserci İsmail” olarak tanınan Dereli, 50 yıldır çekici elinden bırakmıyor. Haftanın belli günlerinde, bağ bahçe işlerinden vakit buldukça atölyesine gelen Demirci, hem bileme işleri hem de keser üretimi yapıyor.

– “Baba mesleğini sürdürüyorum”

Emekli olmasına rağmen hobi amacıyla çalışmayı sürdüren Dereli, AA muhabirine, işini severek yaptığını söyledi.

Dereli, ilkokul çağlarında mesleğe babasının yanında körük çekerek başladığını belirterek, çıraklık ve ustalık dönemiyle devam ettiğini anlattı.

Baba mesleğini sürdürdüğünü vurgulayan Dereli, “50 senenin üzerinde bu işi yapıyorum. Zor ve zahmetli iş ama ayrı da zevki var. Günde 5-6 tane yaparım. Her zaman el sanatına ilgi vardır.” diye konuştu.

– “Çoluk çocuğumun ekmeğini bu işten temin ettim”

Yol üzerindeki atölyesinin görenlerin ilgisini çektiğini aktaran Dereli, “Gelip bakan çok insan oluyor. Çoluk çocuğumun ekmeğini bu işten temin ettim.” ifadesini kullandı.

İlçede yaşayan Recep Atalı da İsmail Dereli'nin yıllardır ilçenin keser ihtiyacını karşıladığını söyleyerek, “Zanaatını çok güzel yapıyor.” dedi.