Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2025 10:37 tarihinde yayınlandı
0

Kahraman Minnet: “Türk hakemliğinin en büyük sorunu bütünlüğü sağlayamamaktır”

Bolu İl Hakem Kurulu ve TFFHDG Bolu Şubesi dönem açılış programına katılan Türkiye Aktif Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Genel Başkanı Kahraman Minnet, Türk hakemliğinin en büyük sıkıntısının bütünlüğü sağlayamamak olduğunu söyledi.

Bolu İl Hakem Kurulu ve TFFHGD Bolu Şubesi düzenledikleri programla 2025-2026 dönem açılışını gerçekleştirdi. Pasta kesilen, toplu fotoğraf çekimleri, plaket takdimleri, ikramlar, bölgesel hakem ve gözlemciliğe yükselenlere ödül ve kokartların takıldığı aktiflikte hakemler yeni dönemi açtı.

Emektar Mehmet Karaüzüm, gözyaşlarını tutamadı

Karaçayır futbol alanlarına yıllarını veren spor topluluğunun sevilen ismi Mehmet Karaüzüm de hakemlerin dönem açılışında unutulmadı. Geçtiğimiz aylarda hac misyonunu yerine getiren Karaüzüm’e, Kabe’de eşiyle birlikte çekilmiş fotoğrafı çerçeveletilmiş bir halde kendisine Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Emrullah Güler tarafından verildi. Gözyaşlarını tutamayan Karaüzüm, konuşmakta zorlanınca davetliler tarafından alkışlandı.

Batuhan Topçu: “Her kararın ardında büyük bir emek büyük bir özveri ve inanç var”

Birlik ve beraberlikten memnunluk duyduğunu söz eden TFFHGD Bolu İl Başkanı Batuhan Topçu, “Bugün burada yalnızca yeni bir dönemin başlangıcını değil tıpkı vakitte birlik ve beraberliğin en hoş örneklerinden birini de kutluyoruz. Her dönemin, her maçın, her kararın ardında büyük bir emek büyük bir özveri ve inanç var. Bizler TFFHGD olarak bu emeğe yakışır bir biçimde çalışmaya hakem ve gözlemci topluluğumuza bedel vermeye kararlılıkla devam ediyoruz. Vilayet Hakem Heyetimizle bir arada yürüttüğümüz planlı ve uyumlu çalışmalar bizleri her geçen gün daha güçlü kılıyor. Tıpkı gayeye yürüyen bir takım olarak, birbirimizi kırmadan, üzmeden daha düzgününü yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kahraman Minnet: “Türk hakemliğinin en büyük sorunu bütünlüğü sağlayamamaktır”

Türkiye’deki hakemlerin en büyük sıkıntısının birlik ve beraberlik içinde olmaması olduğunu söyleyen TFFHGD Genel Başkanı Kahraman Minnet, “Bugün Türk hakemlerinin en büyük sorunu bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim, Bolu’da sizin sağladığınız bütünlüğü sağlayamamaktır. İl hakem kurulu liderime, dernek liderime teşekkür ediyorum. Bu pırıl pırıl gençleri gördükçe benim şevkim ve burada idare şurasından çok bedelli arkadaşlarım da var, onlarla bir arada çaba etmenin hazzı ve heyecanı daha da fazla artırıyor. Hakemliğin şu anki tabanın en büyük sorunu hakem fiyatı. Buradan Türkiye Futbol Federasyonu Liderimize ve idare konseyine seslenmek istiyorum. Liderimizle görüştüğümüzde ben inanıyorum kendisi de bu hususta çalışma içinde olduklarını yönetim kurulu üyeleriyle de görüşüyoruz. Onlar da tıpkı formda bir çalışma içinde olduklarını söylüyorlar. Tabanı desteklemezseniz bu her bölümde böyledir. Şayet taban kuvvetlendirmezseniz ne yazık ki kurduğunuz sistem geçersizdir. Burada asıl sorun tabandaki kardeşlerimin, tabandaki gözlemci ağabeylerimin, gözlemci kardeşlerimin o alanlarda hak ettiği kıymeti, değeri alamamasıdır” dedi.

Programa TFFHGD Genel Başkanı Kahraman Minnet ve Eski Genel Lideri ve Eski Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Emrullah Güler, TFF Vilayet Temsilcisi Hasan Aksay, ASKF İl Başkanı Cemalettin Metin, TFFHGD Vilayet Lideri Batuhan Topçu ve İl Hakem Kurulu Lideri Arif Ergün ile birlikte hakemler, gözlemciler, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin