Kahramanmaraş’ta zelzelesi yaşayan bayan, Fas’taki depremzedeler için seferber oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.10.2023 08:12
A+ A-

KASTAMONU (AA) – ERKUT KARGIN – Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki zelzelelerde meskenlerinin ziyan görmesi nedeniyle ailesiyle Kastamonu'ya yerleşen Şerife Gün, 8 Eylül'de Fas'ta yaşanan zelzelede kendisi üzere afetzede olanlara yardım etmek için uğraş sarf ediyor.

Kahramanmaraş merkezli sarsıntılara Göksun ilçesinde 4 çocuğuyla yaşadıkları konutlarında yakalanan Gün, binanın ağır hasarlı olması nedeniyle 10 Şubat'ta yardım kuruluşlarının dayanağıyla eşi Muhittin Gün'ün çalıştığı Kastamonu'ya geldi.

Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğinin dayanağıyla o günden bu yana Kastamonu'da tuttukları dairede yaşayan Gün ailesi, 8 Eylül'de Fas'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki sarsıntıdan etkilenenler için bir şeyler yapmak istedi.

Kendilerinin de depremzede olması nedeniyle Fas'taki insanlara dayanak için kayıtsız kalmayan Gün ve eşi, Kastamonu İHH İnsani Yardım Derneği ile irtibata geçerek, bu ülkedeki depremzedelere yardım etmek istediklerini iletti.

Gün, eşinin takviyesiyle etrafından topladığı bir ölçü parayı Fas'ta yardıma gereksinimi olanlara ulaştırılmak üzere İHH görevlilerine teslim etti.

Şerife Gün, AA muhabirine, Kastamonuluların ailesine kucak açtığını, kenti çok sevdiklerini söyledi.

Kendisinin de zelzele yaşadığı için depremzedelerin halinden çok düzgün anladığına işaret eden Gün, “Fas'taki zelzelenin akabinde eşimde konuşurken onların acısını paylaştık. Onların acısı bizim de acımızdı. Hislerini anlıyoruz. Onlar da bizim üzere felaket, güç durum yaşıyorlar. Az çok demeden biz de paylaşmayı istedik, etrafımıza duyurduk. Onlara takviye olmak istedik.” dedi.

Depremin akabinde hayatında birtakım değişiklikler olduğunu vurgulayan Gün, “Artık konutumda çok fazla eşya bulundurmuyorum. Ünitesi iki, üç yapmıyorum. Diğerinin hakkı olduğunu düşünerek hareket ediyorum.” tabirini kullandı.

Kastamonu İHH İnsani Yardım Derneği Bayan Kurulu Lideri Melahat Güler ise depremzedelere yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Bir müddet evvel Şerife Gün'ün kendisini telefonla aradığını anlatan Güler, şöyle devam etti:

“Gün 'Fas'taki zelzele için ortamızda yardım kampanyası başlattık. Zira biz o günleri yaşadık. O acının ne demek olduğunu çok düzgün biliyoruz. O yoksunluğu biliyoruz. Bizde de çok fazla yok fakat 7-8 aileyiz. Bir ölçü para topladık. Bunu Fas'a bizim için gönderir misiniz?' dedi. Hem çok şaşırdım hem de çok duygulandım. Yoktan veriyorlar, minimum fiyatla geçinen bir aile. 4 çocuğu var, 3'ü okuyor. Tahminen mutfak masraflarını kısıp bu yardımları topladılar.”

Toplanan yardımların çok değerli olduğunu lisana getiren Güler, “Biz depremzedelere yardım etmiştik, artık onlar öbür depremzedelere, dünyanın bir ucuna yardım gönderiyor. Yardım kampanyası devam ediyor kendi içlerinde. Şerife Hanım ve ailesinden öğreneceğimiz çok şey var.” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesiyle fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.09.2024 20:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesi kapsamında, tüketicilerine sunduğu fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, MediaMarkt'ın TechArena konsept mağazasının Sanal Gerçeklik platformu Spatial.io üzerinde oluşturulan, cep telefonu, tablet, bilgisayar ve VR gözlüklerden ziyaret edilebilen Dijital İkizi, bu kez MediaMarkt mağazalarında konumlandırılan VR alanları üzerinden 3D internet ortamında deneyimlenebilecek. Tüketiciler Metaverse evrenindeki mağazada sanal tura çıkabilecek ve beğendikleri ürünleri satın alabilecek.

MediaMarkt'ın tüketicilere fiziki dünya alışveriş deneyiminin etkileşimli ve ileri teknoloji odaklı bir versiyonunu sanal gerçeklik ortamında sunmak amacıyla başlattığı Dijital İkiz projesi, fiziksel engelleri ortadan kaldıran VR deneyimiyle tüketicilere alternatif, etkileşimli ve eğlence dolu bir gezinti ve alışveriş deneyimi sunuyor.

MediaMarkt'ın İstanbul, İzmir ve Ankara'da bulunan mağazalarını ziyaret eden tüketiciler, bu mağazalarda konumlandırılan özel deneyim alanlarındaki VR gözlüklerini kullanarak Tech Arena mağazasının olanaklarını, ürün ve marka çeşitliliğini bulundukları yerden keşfedebilecek.

Tüketicilerin son teknoloji ürünleri Metaverse evreninin büyüleyici ortamında farklı bir bakış açısından inceleyerek deneyimleyebilecekleri VR deneyim alanları eylül itibarıyla tüketicilerin deneyimine sunulacak ve 2025'in ocak ayına kadar MediaMarkt'ın İstanbul Marmara Park Tech Arena, İzmir Optimum ve Ankara Kentpark mağazalarında ziyaret edilebilecek.