
Karabük Üniversitesi (KBÜ) akademisyenleri ve öğrencilerinin 3 yıllık çalışmasıyla hazırlanan, kanserle mücadele eden 20 kadının tanıklıklarını konu alan “Patikalar” belgesel filminin ilk gösterimi Karabük’te gerçekleştirildi.
KBÜ’den yapılan açıklamaya göre, üniversitenin akademisyenleri ve öğrencilerinin ortak çalışmasıyla hayata geçirilen, kanserle mücadele eden 20 kadının yaşam deneyimlerini konu alan uzun metraj belgesel filmin ilk gösterimi, Karabük 100. Yıl Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Yönetmenliğini KBÜ Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bedirhan Karakurluk’un, yapımcılığını İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Sağır’ın üstlendiği belgeselin ilk gösterimine KBÜ öğrencileri ile Karabük halkı yoğun katılım gösterdi.
GÖSTERİMİN ARDINDAN SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Film gösteriminin ardından projenin üretim süreci ile sahadaki deneyimlerin ele alındığı bir söyleşi düzenlendi. Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Serdar Sabuncu’nun üstlendiği söyleşide, belgesel ekibi projenin arka planını aktararak izleyicilerin sorularını yanıtladı.
3 YILLIK EMEĞİN ÜRÜNÜ
Yapımı 3 yıl süren belgesel projesinde, Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri de teknik ve çekim ekibinde aktif görev alarak akademik bilgilerini sahada uygulama fırsatı buldu.
“20 Kadın, 1 Hastalık” temasıyla izleyiciyle buluşan Patikalar belgeseli, kanseri yalnızca tıbbi bir olgu olarak değil; beden, toplumsal bakış, aile ilişkileri, ekonomik koşullar, kayıp ve umutla biçimlenen çok boyutlu bir süreç olarak ele alıyor. Kadınların kendi sesleri ve tanıklıkları üzerinden kurgulanan yapım, hastalığın bireysel yaşamlar ile toplumsal ilişkilerde bıraktığı izleri görünür kılmayı amaçlıyor.
Kurgusunu Dr. Öğr. Üyesi Bedirhan Karakurluk’un yaptığı belgeselin çekim ekibinde Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri Serkan Işık, Mustafa Kağan İslamoğlu ve Emre Balcı yer aldı. Projenin yardımcı yapımcılığını Ayşe Akyol üstlenirken, yapım asistanlığını Elif Boyun yürüttü. Anlatıcı olarak Prof. Dr. Adem Sağır ile Ayşe Akyol’un görev aldığı çalışmanın afiş tasarımını Menar Ekici, altyazı hazırlığını ise Tuğba Yıldırım Karakurluk gerçekleştirdi.
İlgili Haberler
TümüResmi İlanlar
Tüm İlanlarYorumlar
Henüz yorum yok.
İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.




