Karabük Adalet Sarayı 2025 yılı yatırım programına alınacak

Karabük Adalet Sarayı 2025 yılı yatırım programına alınacak

Yayın: 05.07.2024 13:19
Paylaş:
A+ A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç dün Karabük’e gelerek, Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’yı  ziyaret etti. İlk ziyaretini Karabük Valiliğine gerçekleştiren Adalet Bakanı Tunç, Hürriyet Mahallesinde Devlet Demir Yollarına ait bulunan ve tahsisi Adalet Bakanlığına yapılan arsaya Karabük Adalet Sarayının yapılacağını bir kez daha yineledi. Bakan Tunç “Şu anda arsa çalışmaları tamamlanmış durumda. Proje çalışmalarına da başladık. 13 Haziran 2024 tarihinde de proje  sözleşmesini imzaladık  Proje çalışmaları da tamamlandıktan sonra inşallah 2025 yılının inşaat yatırım programına alınması konusunda ki takiplerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Bartın’da Bartın Baro binasının açılışını yapmak için Bartın’a geçmeden önce Karabük’e uğrayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Karabük halkının merakla beklediği Adalet Sarayının yapımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2025 YILI PROGRAMINA ALINMASI İÇİN TAKİP EDECEĞİZ

Karabük ziyaretinde ilk olarak Karabük Valisi Mustafa Yavuz’u ziyaret eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada “Karabük’ümüz ülke ekonomisine yıllarca demir çelik sektöründe hizmet veren önemli bir şehrimiz. Aynı zamanda dünya mirası olan Safranbolu’yu da bünyesinde barındıran birbirinden güzel ilçeleri ile çok önemli bir şehrimiz. Bugün Karabük’te ki yatırımları değerlendirme fırsatı bulduk. Aynı zamanda bakanlığıma bağlı bazı çalışmalarımız var Karabük ilinde onlarla ilgili de istişarelerde bulunduk. Karabük’te önemli yatırım olarak bizim Adalet Bakanlığına bağlı yatırım olarak Karabük Adalet Sarayı konusu var. Önemli bir sorun. Adalet Sarayımız Karabük’te yetersiz ve eski bir bina yeni bir binaya ihtiyacımız var bu nedenle de çalışmalara başladık. Şu anda arsa çalışmaları tamamlanmış durumda. Proje çalışmalarına da başladık. 13 Haziran 2024 tarihinde de proje  sözleşmesini imzaladık proje çalışmaları da tamamlandıktan sonra inşallah 2025 yılının inşaat yatırım programına alınması konusunda ki takiplerimizi sürdüreceğiz. Hürriyet Mahallesinde Devlet Demiryollarının arazisi Adalet Bakanlığımıza tahsis edilmişti orada inşa edilecek. 27 bin 567 metre kare kapalı alanı sahip olacak Karabük Adalet Sarayımız”

Karabük’te ve Safranbolu’da yargı sürecinin daha hızlı yürümesi için yeni mahkemelerin kurulduğunu belirten Bakan Tunç açıklamalarını şöyle devam ettirdi: “Safranbolu’da daha önceki yıllarda Adalet Sarayı binamızın yapımı tamamlamıştık. Özellikle Eskipazar’da da İçişleri Bakanlığımızı ortak bir projesi var. Orada da Adalet Bakanlığımıza bin metre karelik bir yer tahsis edilecek. Onunda takiplerini İçişleri Bakanımızla birlikte gerçekleştiriyoruz.

Karabük’lü vatandaşlarımızın yargı sürecinden daha hızlı faydalanabilmeleri adına yeni kurulan mahkemelerimiz oldu Karabük’te bir aile mahkemesi, bir sulh ceza mahkemesi, bir sulh hukuk mahkemesi, bir ağır ceza mahkemesi , Safranbolu’da da bir asliye hukuk mahkemesi kurduk. Yine Karabük’ün bakanlığımız ile ilgili personel eksikliğini gidermek için atamalar yaparak personel ihtiyacını da karşıladık” dedi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da iki otomobilin çarptığı kazada 5 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.07.2024 12:15
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Bafra ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu aynı aileden 5 kişi yaralandı.

Samet Tok yönetimindeki 55 FH 374 plakalı otomobil, Mevlana Mahallesi Koyuncu Sokak'ta Tekin Karaman (51) idaresindeki 55 NT 363 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada sürücülerden Tekin Karaman ile araçta bulunan Remzi (47), Erba Miray (6), Metin (8) ve Nehir Karaman (13) yaralandı.

Yaralılar, sağlık ekiplerince Bafra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.