Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
03 Haziran, 2025 16:11 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’dan 75. Yıl Mahallesi’ne Sosyal Tesis Yatırımı

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, sosyal belediyecilik vizyonu doğrultusunda kentteki yaşam kalitesini artıracak yatırımlara bir yenisini daha ekliyor. 5000 Evler 75. Yıl Mahallesi’nde yapımı başlayacak yeni sosyal tesisprojesinin ihalesi tamamlandı, inşa süreci için hazırlıklar başladı.

18 milyon 500 bin TL sözleşme bedeliyle hayata geçirilecek proje, toplam 13 bin metrekarelik bir alanda yükselecek. Proje kapsamında 10 bin metrekare yeşil alan, 1.500 metrekare çocuk oyun ve spor alanı, dinlenme bölümleri ve yürüyüş yolları yer alacak. Ayrıca 470 metrekare kapalı, 150 metrekare açık teras olmak üzere toplam 620 metrekarelik sosyal tesis binası da inşa edilecek. 250 kişi kapasiteli bu tesis, restoran ve çok amaçlı etkinlik alanı olarak hizmet verecek.

Proje alanında teknik ekibiyle birlikte incelemelerde bulunan Başkan Özkan Çetinkaya, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tesisin yalnızca mahalleye değil, tüm Karabük’e hizmet edecek nitelikte olduğunu belirten Çetinkaya, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu yatırım, sadece 75. Yıl Mahallemizin değil, tüm Karabük’ün sosyal hayatına değer katacak. Çocuklarımız için güvenli oyun alanları, ailelerimiz için sosyal etkileşim imkânları sunan bu tesis, söz verdiğimiz hizmet belediyeciliğinin somut bir örneği olacak. Şehrimizin her köşesinde yaşam kalitesini artıracak projelere kararlılıkla devam ediyoruz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin