Haber Merkezi tarafından
14 Mayıs, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük Belediyesi’nden Şehitlere Vefa

Karabük Belediyesi, çevre düzenlemeleri ve sosyal donatı yatırımlarıyla kent estetiğini güçlendirmeye ve Karabük’ü daha yaşanabilir bir şehir haline getirmeye yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.

Karabük Belediyesi, şehir merkezinde uzun yıllardır atıl durumda kalan bir alanı modern ve fonksiyonel bir sosyal yaşam merkezine dönüştürdü. Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın girişimleriyle tamamlanan Şehitler Parkı, 16 Mayıs 2025 Cuma günü saat 14.00’te düzenlenecek törenle halkın hizmetine sunulacak.
Menderes Caddesi üzerinde (Eski Ziraat Bankası yanı) yer alan park, hem yeşil dokusuyla hem de içerisinde barındırdığı sosyal donatılarla dikkat çekiyor. Toplamda 1.200 metrekarelik park alanı ve 550 metrekarelik çim alanıyla, Karabük’ün merkezine değer katan bu yeni yaşam alanı; estetik peyzaj düzenlemesi, oturma grupları, pergoleler, süs havuzu, amfi oturma alanı ve bay ve bayanlara yönelik tuvalet ile vatandaşların dinlenme ve sosyalleşme ihtiyacına yanıt veriyor.

Yaklaşık 4 milyon 344 bin TL bedelle hayata geçirilen park, hem konumu hem de sahip olduğu sosyal donatılarla şehir merkezinde önemli bir ihtiyaca cevap vermeyi hedefliyor.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projeye ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Şehir merkezinde uzun süredir kullanılmayan bu alanı, halkımız için hem estetik hem de anlamlı bir sosyal yaşam alanına dönüştürdük. Şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak amacıyla düzenlediğimiz bu park, sadece bir çevre düzenlemesi değil, aynı zamanda bir vefa örneğidir. Karabük’te her karış toprağı halkımızın ortak kullanımına sunmak ve yaşanabilir bir şehir oluşturmak için çalışmaya devam edeceğiz. Açılışımıza tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 21:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı

Karabük'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında operasyon düzenlendi. İl merkezinde gerçekleştirilen operasyonda, durumlarından şüphelenilen C.Y. ve E.D. isimli şüpheliler tespit edildi. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, peçeteye emdirilmiş halde 4 parça halinde toplam 7,12 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 11 adet sentetik ecza (Lyrica), içerisinde AM2201 maddesi kalıntıları bulunan bir şişe, bir adet boş oksijenli su şişesi ve bir pompalı tüfek ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüphelilerden C.Y. hakkında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak" (TCK 191) suçundan adli işlem başlatıldı. E.D. hakkında ise "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" (TCK 188), "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak" (TCK 191) ile "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçlarından işlem yapıldı.
E.D., işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karabük Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.