Karabük BİLSEM öğrenciler özgün tasarımlarına tescil alıyor

Karabük BİLSEM öğrenciler özgün tasarımlarına tescil alıyor

Yayın: 20.04.2023 22:31
Paylaş:
A+ A-

Karabük Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) yaşayarak öğrenme imkanı bulan öğrenciler, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan tescil aldıkları çalışmalarıyla göz dolduruyor.

BİLSEM Müdürü Seçil Araşkal, AA muhabirine, 262 öğrenciye örgün eğitim saatleri dışında hizmet verdiklerini söyledi.

Proje bazlı disiplinlerarası çalıştıklarını belirten Araşkal, “Öğrencilerin yeteneklerini yaparak, yaşayarak öğrenecekleri ortamları sunmak temel görevimiz. dedi.

Araşkal, NASA’nın projelerini takip ettiklerini ve yapay zeka üzerine çalıştıklarını da anlatarak, “Öğrencilerimiz oyun geliştiriyorlar. TÜBİTAK çalıştığımız kurumlardan biri. Matematik alanındaki yarışmalara da katılıyoruz. Öncelikli hedefimiz öğrenciyi yeteneğine uygun projeye yerleştirmek.” diye konuştu.

– 41 ürünün tescili yapıldı, 11 ürün bültende yayımlandı
Teknoloji ve tasarım dersi öğretmeni Nuri Saltık da öğrencilerin birer tasarımcı olarak yetiştiğini ifade etti.
Saltık, şu ana kadar öğrencilerin özgün tasarımlarından 41’inin Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan tescili aldığını ve 11 ürünün bültende yayımlandığını aktardı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından öğrencilerle harekete geçtiklerini anlatan Saltık, “Ellerini kaybeden insanların olduğunu duyduk. Robotel Derneği’yle iletişime geçip destek olabileceğimizi ve laboratuvarlarımızda bunları üretebileceğimizi söyledik. Şu anda üretim sürecini tamamlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerden Zeynep Suden Ertaş depremde ya da herhangi bir nedenle doğuştan kol ve parmak uzuvlarını kaybeden insanlar için robot el ürettiklerini kaydetti. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Giresun’da dereye devrilen otomobilin sürücüsü öldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Yağlıdere ilçesinde otomobilin dereye devrilmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

Kanlıca köyü mevkisinde, Üçtepe beldesi yönüne giden M.T. (55) idaresindeki 28 ADD 105 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dereye devrildi.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler sürücünün yaşamını yitirdiğini belirledi. M.T'nin cenazesi Yağlıdere Devlet Hastanesi morguna götürüldü.