Karabük caddeleri hayalet şehir gibi..

Karabük caddeleri hayalet şehir gibi..

Yayın: 03.10.2023 14:32 |Güncelleme: 27.12.2023 16:40
Paylaş:
A+ A-

Yerel seçimlere kendi adaylarıyla ve iddialı biçimde hazırlandıklarını kaydeden İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz, 31 Mart’ta Karabük merkez başta olmak üzere ilçelerdeki tüm Belediye Başkanlarının değişmesi için geceli gündüzlü çalışacaklarını söyledi

İYİ Parti İl Başkanı Recep Yılmaz, Birlik Medya’da katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlere kendi adaylarıyla ve iddialı biçimde hazırlandıklarını kaydeden Yılmaz, 31 Mart’ta Karabük merkez ve ilçe belediyelerinde değişim yaşanması için iddialı ekiplerle yola çıkacaklarını söyledi.

İşte İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz’ın geniş yankı uyandıran açıklamalarından satır başları;

“VERGİLİ’DEN ÇOK ŞEY BEKLEDİK, OLMADI”

“Karabük’e şehir demeye dilim varmıyor. Karabük resmen bir köy, kasaba. Dışarıdan gelen iş insanlarımız, esnaflarımız ve gurbetçiler buna şahit oluyor. Karabük 22 yıldan bu yana, Ak Parti hükümeti ve Cumhur İttifakı ile birlikte bir adım ileriye gidememiştir. Evet yapılan güzel şeyleri takdir ediyoruz. Ama yapılmayanları da her daim eleştirmek ve sorgulamak için siyasetin içerisindeyiz. Karabük sosyal anlamda inanılmaz sıkıntı ve problemler yaşıyor. Gençliğimizde Yenişehir’deki tiyatrolar, yazlık sinemalar, kapalı sinemalar, yüzme havuzları,  gibi sosyal faaliyetler vardı. Şu an Karabük caddeleri hayalet şehir gibi görünüyor. Bunun sebebi yerel yönetimlerdir. Kardemir’deki yöneticiler, diğer kamu yöneticileri varken çok canlıydı. Karabük yerel yönetiminde büyük bir rehavet var. Biz yurt dışı görmüş bir başkandan Sayın Rafet Vergiliden çok şey bekledik. Yurt dışı vizyonu olan, maddi anlamda güçlü bir isimden beklentileri çok fazlaydı. Beklentileri olmadı.”

“5 SENEDE BAMBAŞKA BİR KARABÜK GÖRECEKSİNİZ”

“Karabük’ün ufkunu geliştirecek, gerçekten başarıya odaklı, çehresini değiştireceğimiz bir ekiple geliyoruz. Önümüzdeki belediye seçimlerini aldığımız takdirde, 5 yıl içerisinde Karabük’ün çehresi inanılmaz bir şekilde değişecektir. Buna izin verin, bunu mutlaka göreceksiniz. Yerel yönetimler, belediyeler İktidar partisiyle aynı olmalıdır diye senelerdir söylenir. 20 senedir, Karabük’te yapılanları görüyoruz. Biz Karabük sevdalısıyız. Karabüklü vatandaşlarımıza rica ediyorum, değişim her zaman iyidir. Lütfen iktidar partisinin adayı bir belediye başkanı seçmesinler. Karabük’te tüm kurum ve kuruluşlar yeni başkanlar ile yönetilmeye başlandığı bugünlerde Valimiz, Rektörümüz, Müdürlerimiz nasıl değişti ise Belediye Başkanımızın da değişmesi gerekmektedir. Karabük Belediye Başkanı için birçok adayımız var. Zamanı geldiğinde bu adayları paylaşacağız. Biz bu adayların en doğrusunu halkımızla istişare ederek belirleyeceğiz. Yoksa oldu bitti ile olmaz bu işler. Ortak akılla daha doğru ismi belirleyeceğiz.”

“YENİ NESİL SİYASET YAPACAĞIZ”

“Son dönemlerde iktidarın ve ittifakının biz yaptık, oldu ifadelerinin yanlış olduğunu milletvekillerimize söyledik. Kaybeden Karabük halkı oluyor. Bizden sonra geleceklere, torunlarımıza güzel bir Karabük bırakmak istiyoruz. Siyaseten yeni nesil, yeni jenerasyon birlikteliği başarabilir. Bugün birliktelikten bahsetmek biraz zor. Ancak Genel Başkanımızı genel seçimlerde yeni bir aday belirleyelim söylemine kimse kulak asmadı. Yerel seçimlere kendi adayımızla gireceğiz dediği için partimizi anlatacağız. İddialıyız. Muhtemelen cumhur ittifakı da ayrı adaylarla girecektir. Karabük kamuoyunun önüne biz buyuz diye çıkacağız.”

“KARABÜK PARK VE BAHÇELERDEN İBARET DEĞİL”

“Karabük emekli kenti ama hiçbir çalışma göremedik. Karabük’e sosyal faaliyetler getireceğiz. Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili’nin garip gurabanın parasını ve hakkını yedirmeyeceğim, dediğinde belki en çok ben sevinmişimdir. Ama bu kent meydanı kaç kere düzenlenir. Buraya Yağmur suyu drenajı güzel onu takdir ediyorum. Yollarımız çok kötü şimdi asfalt yapmaya başladı. Neden şimdi? Allah aşkına Karabük park ve bahçelerden ibaret değil. Zaman geçirebilecekleri bir işletme yok. Kuru otlardan geçilmeyen kanyon vadi, alelacele yapılıyor. Takip edelim birkaç ay sonra ne olacak? “Karabük’ün yaptım oldu” mantığıyla değil, Karabük’ün yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için çabalayacağız.”

“KARABÜK’TE KANSER HASTALIĞI ARTTI”

“Sağlık meselesi, hastaneler mesela, yani o kadar eksik konularımız var ki anlatamam. Son zamanlarda hava kirliliği yaşayan bu kentte kanser hastalıkları arttı. Sebep, Kardemir, Marzinc bunları biz de görüyoruz. Hadi Kardemir yıllardır sıkıntılıydı, maddi anlamda kazanamıyordu. Şimdi yönetim kurulu başkanı değişti. Burada hava kalitesi arttıracak bir yenileme geleceğine yürekten inanıyorum. Ama Marzinc’i getirenler belli. Şu anda kime ve neye göre kirletmediklerini düşünüyoruz. Yıllar önce söylenenler ile bugün görünen gerçekler ortadadır. Ben bugün hava kirliliği ile bir düzenlemenin yapıldığını düşünmüyorum. Bu konuda elbette yatırımlar yapılmıştır ama hala sıkıntı ve problemin olduğu kanaatindeyim. MHRS randevuları yetersiz. İl Sağlık Müdürümüz yeni atandı. İnşallah sağlık konusunda her şey düzelir. Zamanla göreceğiz. Nihat Bey’in görevden alınacaktı madem neden o göreve getirdiniz? Bundan sonra Karabük’ün menfaatine çalışmalar olur inşallah.” (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor, Karadeniz derbisinde Trabzonspor’u konuk edecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında yarın sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi, hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Ligde çıktığı 34 karşılaşmada 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 15 mağlubiyet sonucunda 39 puan toplayan kırmızı-beyazlı ekip, Karadeniz derbisinde Trabzonspor'u yenerek küme düşme potasından uzaklaşmak istiyor.

Samsun ekibinde sakatlığı bulunan Lubomir Satka ile kart cezalıları Moryke Fofana ve Landry Dimata, Trabzonspor maçında kadroda yer alamayacak.

Ligin ilk devresinde iki takım arasında oynanan karşılaşmayı Trabzonspor 2-1 kazanmıştı.