Karabük Disleksi Derneği Muhtar eşleri ile bir araya geldi

Karabük Disleksi Derneği Muhtar eşleri ile bir araya geldi

Yayın: 22.11.2022 18:35
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te yaklaşık 1,5 yıl önce hizmet vermeye başlayan Karabük Disleksi Derneği, mahalle muhtarlarının eşleri ile bir araya gelerek öğrenme güçlüğü yaşayan bireyler için izlenecek yol ve yöntemler üzerine çalışma yaptı.

Karabük’ün ilk ve tek Dikkat Geliştirme ve Koçluk Merkezi (Kar-Dik-Mer)’in de sahipliğini yapan, Disleksi Derneği Başkanı Tuğba Kuran Kaya disleksinin toplumda bilinenin aksine bir hastalık yada zeka geriliği olmadığını hatırlatarak “Kısaca öğrenme güçlüğü olarak değerlendirebileceğimiz ve sadece doğru eğitimle çözüme kavuşan gelişimsel bir farklılıktan söz ediyoruz” dedi.

Karabük Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Özen’in eşi Rukiye Özen’in dernek faaliyetlerine verdiği destekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaya, “Muhtarlar Derneği başkanımız Mehmet bey ve saygıdeğer eşleri Rukiye hanım sosyal sorumluluk bilinci ile çalışmalarımıza destek oluyorlar. Mahalle muhtarlarımızın eşleri ile yaptığımız ve devamı gelecek olan bu ilk buluşmamızda birçok önemli fikrin ortaya çıkmasına vesile oldular. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı Kıymet Boztaş’a da katılımları ve destekleri nedeniyle teşekkür eden Disleksi Derneği Başkanı Kaya, şunları söyledi; “Karabük belediyemiz ile Aile ve Sosyal Hizmetler müdürlüğümüz bizim işbirliği halinde olduğumuz kurumlar. İlimizde de normal zeka düzeyinde olmasına rağmen dil, okuma ve yazma becerilerinde sorunlar yaşayan azımsanmayacak oranda çocuklarımız var ve biz Disleksi Derneği olarak Seher ve Kıymet hanımların başkanlığında çözüm odaklı bir toplantı gerçekleştirdik. Disleksi üzerine karşılıklı fikir alış verişinde bulunduk. Son derece verimli bir toplantı oldu. Güzel planlamalar yaptık. Bir kez daha Belediye Başkan yardımcımıza, il müdür yardımcımıza ve mahalle muhtarlarımızın eşlerine verdikleri değerli katkı, katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.”

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Temizlik İşleri Ekipleri Dere Yataklarında Temizlik Çalışmalarına Başladı

Yayın: 19.04.2024 14:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi Şehir merkezinde ki dere yataklarında oluşan çöp, çamur gibi birikintiler halk sağlığı acısından risk oluşturmakla beraber, görüntü ve çevre kirliliği oluşturmaktaydı. Bunun üzerine harekete geçen Temizlik İşleri ekiplerimiz dere yataklarında temizlik çalışmalarına başladı.

Böylece dere yataklarını dolduran katı atık, ot ve çamurlar temizlenerek, hem oluşabilecek kötü koku, sinek ve su taşkınlarının önüne geçildi, hem de görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış oldu.

Ayrıca iş makinelerin ulaşamadığı menfez altlarına da giren belediye ekiplerimiz buradaki çöp ve atıkları da temizlediler.

Dere yatakların temizlenmesi, Temizlik İşleri ekiplerimiz tarafından farklı bölgelerde devam edecektir.