Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalite Denetimini Başarıyla Tamamladı

Esra Oğuzkağan Özkan
Yayın Tarihi: 04.10.2024 20:12
A+ A-

Sağlık Bakanlığı Değerlendirme Komisyonu tarafından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 26-27 Eylül tarihlerinde kapsamlı bir değerlendirme gerçekleştirildi.

Türkiye Sağlıkta Kalite Sistemi kapsamında yapılan incelemelerde, hasta ve çalışan güvenliği, memnuniyet düzeyleri gibi kriterlerin yer aldığı 557 standart ve 1100 değerlendirme ölçütü gözden geçirildi.

Sağlık Bakanlığı’nın “etkin, verimli ve hakkaniyetli sağlık hizmeti sunumu” politikasına uygun olarak yapılan değerlendirme sonucunda Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 100 üzerinden 95.19 puan alarak yüksek bir başarı gösterdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Denetim Kurulu ve Mali Yönetim Komitesi toplantısı başarıyla tamamlandı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantı, yerel yönetimlerin geleceğine yönelik önemli kararların alındığı bir platform oldu.

Toplantıya katılan isimler arasında UCLG-MEWA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Duman, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman, Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Aras, WALD Yönetim Kurulu Üyesi Av. Emin Canacankatan, Kütahya Belediyesi Etüd ve Proje Müdürü Mehmet Zenci ve Kütahya Belediye Temsilcisi Sedat Aslantaş yer aldı. Bunun yanı sıra Sultangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Yıldırım, Safranbolu Belediyesi Dış İlişkiler Koordinatörü Hilal Yılmaz ve UCLG-MEWA İdari Mali İşler Ekibi de toplantıda hazır bulundu.

Toplantının ana gündem maddeleri arasında, UCLG-MEWA’nın gelecekte hayata geçireceği projeler, mali yönetim stratejileri ve yerel yönetimlerin uluslararası işbirliklerini güçlendirme yolları yer aldı. Kaynakların etkin ve verimli kullanımı, yerel yönetimlerin sürdürülebilir yapılar oluşturması ve bu yapıların kapsayıcılığının artırılması üzerine önemli tartışmalar yapıldı. Ayrıca, yönetim kurulunun bir sonraki toplantısında görüşülecek konular belirlendi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, toplantının ardından katılımcılara Safranbolu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtarak şehri keşfetmelerini sağladı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve Cittaslow (Sakin Şehir) unvanına sahip olan Safranbolu, bu tür uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaparak yerel yönetimlerdeki vizyoner duruşuyla olduğu kadar, kültürel mirasıyla da dikkat çekmeye devam ediyor.

Safranbolu’nun bu prestijli toplantıya ev sahipliği yapması, hem yerel yönetim alanındaki etkin rolünü pekiştirdi hem de şehrin uluslararası alanda tanınırlığını artırdı.

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427