Berkay Doğan tarafından
16 Kasım, 2023 10:28 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:43
A+ A-

Karabük İl Genel Meclisi Bütçe Görüşmeleri Devam Ediyor

İl Genel Meclisi 2023 yılı bütçe görüşmelerinin 15.Birleşimi İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Tarımsal Hizmetler Müdürü Yavuz Ülgen, müdürlüğün çalışmaları ve son durumu hakkında bilgiler vererek 2024 bütçesi ile ilgili taleplerini iletti. Meclis üyelerinin sorularını cevaplayan Ülgen; Başkan Sözen’e ve Meclis Üyelerine teşekkür etti. Bilgilendirmenin ardından Başkan Sözen;“Müdürümüze çok teşekkür ediyorum, ‘Az para ile çok iş böyle yapılır’ köylerdeki çöpü toplayıp geri dönüşüme kazandırmak, bunu enerjiye çevirmek ve milli ekonomiye fayda sağlamak, bu işleri de kısıtlı bütçe ile yapmak çok mühim ve gayret isteyen bir iş,ayrıca bu yıl içerisindeİlimiz Merkez ilçe Zopran, Davutlar, Kamış, Ortaca ve Cemaller; Eskipazar ilçesi Köyceğiz, Karahasanlar, Hanköy, Doğancılar ve Karaören; Ovacık ilçesi Şamlar ve Dudaş köylerinin tarımsal sulamatalepleri karşılanmıştır” diye konuştu. Başkan Sözen, “ Sokak Hayvanlarını Unutmuyoruz” Karabük İl Özel İdaresi olarak sahipsiz sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının giderildiğini ve küçük dostlarımızın da unutulmadığını ifade eden Başkan Sözen, açıklamalarına şöyle devam etti; “2023 yılı Ocak ayı içerisinde 74.915.25 TL tutarında 2,475 kg köpek, 750 kg kedi maması alınmış olup; 1.875 kg köpek ve 630 kg kedi maması sokak hayvanlarımız için kullanılmıştır. Ayrıca sahipsiz sokak hayvanlarının takibi için kullanılmak üzere yaklaşık 9.400TL değerinde Hayvan Mikroçip Okuyucusu alımı yapılmıştır. Bu çalışmalarda emeği geçen başta Tarımsal Hizmetler Müdürümüz Yavuz Ülgen olmak üzere tüm personelimize teşekkür ediyorum.” Başkan Sözen’in ve Tarımsal Hizmetler Müdürü Ülgen’in açıklamalarının ardından bütçe görüşülerek toplantı sona erdi. (Berkay Doğan)

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 17:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nde simetrik tasarımların mozaik yapısı araştırılacak

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan Simetrik Dizaynların Mozaik Yapısı Üzerine bahisli araştırmaya TÜBİTAK destek verdi.
Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Kısmı Öğretim Üyesi Araştırma Vazifelisi Dr. Semih Piri’nin yürütücülüğünü üstlendiği "Kombinatorik Simetrik Dizaynların Parçalanması ve Mozaikler" başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-Hızlı Takviye Programı kapsamında desteklenmeye paha bulundu.
Bir yıl mühletle yürütülmesi planlanan projede; kombinatoryal simetrik dizaynların mozaiklerinin varlık sorunlarına genel bir karşılık verilmesi, bu mozaiklerin elde edilme tekniklerinin araştırılması ve dizaynların mozaikleriyle başka kombinatoryal yapılar ortasındaki bağın ortaya konulması hedefleniyor.
Proje, matematiksel yapıların daha derinlemesine anlaşılmasına yönelik değerli bir adım olarak bedellendiriliyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje takımını tebrik ederek, bilimsel çalışmalara verilen dayanaklardan ötürü kurumlara da teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.