Reklam
Reklam
Esra Oğuzkağan Özkan Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
05 Ağustos, 2025 14:36 tarihinde yayınlandı
0

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne Yasin Önder Atandı

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine Yasin Önder atandı. Göreve başlamasının ardından yazılı bir açıklama yapan Önder, üretim odaklı, kırsal kalkınmayı önceleyen bir anlayışla çalışacaklarını belirtti.

Demir ve çeliğin başkenti Karabük’te görev yapmanın onur ve heyecanını yaşadığını ifade eden Yasin Önder, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya kendisini bu göreve layık gördüğü için teşekkür etti.

Önder, “Tarımın kırsal kalkınmanın temel dinamiği olduğunun bilinciyle, daha çok sahada olan ve sahaya kulak veren bir anlayışla çalışacağız. Karabük’ün yaşadığı zorlu süreçleri geride bırakmak ve yeni başarı hikâyeleri yazmak adına tüm gücümüzle gayret göstereceğiz” dedi.

Üretim planlamasına bağlı kalarak, iklim değişikliğine dirençli ve doğa dostu yaklaşımlar geliştireceklerini vurgulayan Önder, kentin her karış toprağını verimli kullanmak istediklerini ifade etti. Tarımın yerel istihdamdaki payını artırmayı ve tersine göç sürecine katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Bitkisel ve hayvansal üretimde verimliliği artırmaya yönelik çalışmalar yapacaklarını dile getiren Önder, “Karabük tarımını, ulusal ve uluslararası düzeyde marka değeri taşıyan ürünlerle buluşturmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu “Tarımda Türkiye Yüzyılı Vizyonu” doğrultusunda hareket edeceklerini söyleyen Önder, gıda arz güvenliği, üretici destekleri ve yatırımcının teşviki gibi alanlarda Karabük’ün potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için çalışacaklarını söyledi.

Yasin Önder ayrıca görevi devraldığı önceki İl Müdürü Çetin Ayvalık’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, kamu kurumları, sektör paydaşları ve Karabüklülerle iş birliği içinde çalışacaklarını kaydetti.

Yasin Önder Kimdir?

Yasin Önder, 1979 yılı Ulus doğumlu, iki çocuk babasıdır. 2005 yılı Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü mezunu olup, 2000 yılında Karaelmas Üniversitesi Bartın Meslek Yüksek Okulu Seracılık Bölümünü başarıyla tamamlamıştır. 1993-1997 yılları arasında Çankırı Ziraat Meslek Lisesi’nde eğitimini tamamlamıştır.    

İŞ DENEYİMİ

1998-2003 :  Uğurludağ İlçe Tarım Müdürlüğü / ÇORUM 2003-2009:  Bartın Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesi 2009-2011 :  İstanbul Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesi 2011-2020 :  Zeytinburnu İlçe Tarım ve Orman Müdürü (Kurucu Müdür) ​2020-2025 : Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü​ ardından 2025 yılında Karabük Tarım ve Orman İl Müdürü​ olarak iş hayatını sürdürmektedir.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin