Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
26 Mart, 2026 08:55 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Millet Bahçesi’nde Sona Yaklaşıldı

Karabük’ün dört gözle beklediği, Kent Meydanı ile bütünleşen Millet Bahçesi projesinde çalışmalar hızla devam ediyor.

79 bin metrekarelik  alana kurulan proje, sosyal donatıları ve yeşil dokusuyla şehrin yeni cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor.

Karabük Millet Bahçesi projesinde çalışmalar hız kesmeden sürerken, şehirde uzun süredir beklenen dev yatırımın tamamlanmasına artık sayılı günler kaldı. Şehir merkezinde hayata geçirilen ve Karabük Kent Meydanı ile bütünleşecek şekilde tasarlanan proje, Karabük’e yeni bir sosyal yaşam alanı kazandırmaya hazırlanıyor.

Karabük Belediyesi tarafından yürütülen ve yaklaşık 79 bin metrekarelik geniş bir alanı kapsayan Millet Bahçesi projesi, tamamlandığında yalnızca bir park değil; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin bir arada gerçekleştirilebileceği çok yönlü bir yaşam merkezi olacak. Şehrin çehresini değiştirmesi beklenen proje, yeşil alanları ve modern sosyal donatılarıyla Karabük’ün yeni cazibe noktası olma yolunda ilerliyor.

ŞEHİR MERKEZİNDE DEV YAŞAM ALANI

Proje kapsamında vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılayabileceği 15 dükkandan oluşan modern ticari alan da yer alacak. Bunun yanı sıra özellikle yeni evlenecek çiftler için tasarlanan modern nikah salonu, kitap okumayı ve sosyalleşmeyi bir araya getirecek kitap kafe, çocukların güvenle vakit geçirebileceği oyun alanları ve farklı branşlara uygun spor sahaları Millet Bahçesi’nin önemli bölümleri arasında bulunuyor.

Açık hava etkinliklerine uygun şekilde planlanan konser  alanı, şehirde kültür ve sanat etkinliklerinin yapılabileceği yeni bir merkez olacak. Ayrıca projede yer alan anıt meydanı, seyir terası, çardaklar ve geniş yürüyüş alanları, vatandaşların doğayla iç içe vakit geçirebileceği sosyal alanlar sunacak.

GENÇLER VE SPOR TUTKUNLARI İÇİN ÖZEL ALANLAR

Şehrin yeni nefes alma noktası Millet Bahçesi, sadece doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlere değil, spor ve hareketli yaşam tutkunlarına da hitap ediyor. Projenin en dikkat çekici bölümlerinden biri olarak tasarlanan gençlik spor alanları, modern yapısıyla öne çıkıyor.

Proje kapsamında inşa edilen modern tasarımlı kaykay pisti, adrenalin tutkunu gençlerin buluşma noktası olmaya hazırlanıyor. Bunun yanı sıra, açık hava masa tenisi alanları ve farklı spor branşlarına ev sahipliği yapabilecek çok amaçlı sahalar, gençlerin aktif yaşamına doğrudan katkı sağlayacak.

KARABÜK’E YEŞİL BİR NEFES

Karabük’ün merkezinde oluşturulan bu büyük proje, hem şehir estetiğine katkı sağlayacak hem de yoğun yapılaşma içinde vatandaşlara doğayla iç içe bir yaşam alanı sunacak.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Millet Bahçesi’nin, Karabüklülerin yeni buluşma noktası olması bekleniyor. Kent Meydanı ile bütünleşen proje sayesinde şehir merkezinin sosyal hareketliliğinin artması ve bölgenin cazibesinin yükselmesi hedefleniyor.

Tamamlanma aşamasına gelen Millet Bahçesi’nin açılışıyla birlikte Karabük, modern, yeşil ve sosyal bir yaşam alanına daha kavuşmuş olacak.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 23:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin