blank
Avatarı
Yeliz Karaoğlu tarafından
20 Kasım, 2024 12:31 tarihinde yayınlandı

Karabük Sağlık Sorunları TBMM’de Gündeme Geldi

Akay’dan Karabük Halkı Sağlık Hizmetleri’nde İyileştirme Bekliyor

Türkiye Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Karabük'teki hastanelerin sıkıntılarını sıraladı: Eskipazar Devlet Hastanesi için harcanan para, Ovacık ilçesinde inşaat çalışmaları yıllardır devam etmekte, üniversite hastanesinde randevu sorunu yaşanmakta. Merkez ilçede yeni bir Devlet Hastanesi talebi ve yıkılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin yenisinin inşa edilmesi gibi Karabük’lülerin sağlık taleplerini Bakan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na iletti.

Eskipazar ilçesinde kayma nedeniyle kapatılan hastane ile Ovacık ilçesindeki yıllardır tamamlanamayan Devlet Hastanesi’ni Sağlık Bakanı Memişoğlu’na ileten CHP’li Akay, “2017 yılında 12 milyon lira maliyetle yapılan Eskipazar Devlet Hastanesi zemin yanlış seçildiği için bu hastane yapılıp faaliyete geçtikten sonra kullanılamaz hale geliyor çünkü heyelan var; o kadar yapılan yatırım boşa gidiyor. Buradan defalarca söylediğim halde oranın müsebbipleriyle ilgili henüz bir işlem yapılmadı. Kim sorumlu? Sorumlu kimse, kamu zararını kim teşkil ettirmişse bu olayla ilgili açığa çıkarılıp yasal işlemlerin yapılması lazım. Şimdi, bir taraftan Eskipazar'da hastane yok, burası kurtarılmaya çalışılıyor, güçlendirilmeye çalışılıyor ama çok yüksek tutarlarda ödenek ayırmak gerekiyor. Ovacık ilçemizde de aynı şey söz konusu.” dedi.

Akay, İlimizde faaliyet gösteren hastaneler yıkılmış yenisi yapılmak üzere fakat yapılmamış. Şimdi, devlet hastanesi vardı, yıkılmış yerine 61 ünitelik diş hastanesi yapılmış. Beşbinevler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi vardı, o da yıkılıyor, yerine Karabük Üniversitesi’ne meslek yüksekokulu yapmak üzere 14 milyon civarında ciddi bir para harcanıyor fakat sonra vazgeçiliyor, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek bina yapılmaya çalışılıyor ve bir 10 milyon da onun için harcanıyor. Yani kaynakların nasıl savurganca ve verimsiz kullanıldığıyla ilgili bir örnek. Burayla ilgili de bu yanlışı yapanlardan hesap sorulması gerekiyor ama şu ana kadar sorulmadı.” ifadelerini kullandı. Hastanelerdeki randevu sorunları başta olmak üzere Karabük’lü vatandaşların sıkıntılarını aktaran CHP’li Akay, “Bölgemizde de randevularla ilgili sıkıntılar var. Onkoloji bölümü yetersiz. Altı-yedi ay sonrasına MR randevusu alanlar var. Bu konularla ilgili de bu ekonomik sıkıntı içerisinde vatandaşlarımız, başka illere gidip hastalıklarına çare bulmaya çalışıyorlar. Bu durumun da düzeltilmesini buradan özellikle talep ediyoruz, istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Emine Çelik tarafından
04 Haziran, 2025 13:13 tarihinde yayınlandı

Dubaya takılıp düşerek yaralanan kadın kamerada

Karabük’te araç parkını engellemek için konulan dubaya ayağı takılarak düşüp yaralanan kadın güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Kent merkezinde Kılıçarslan Caddesi’nde meydana geldi. Yolda yürürken, araç parkını engellemek için konulan dubalardan birine ayağı takılan kadın yere düştü. Başından yaralanan kadının yardımına çevredekiler koştu. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan kadın, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin