Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
07 Mayıs, 2025 10:58 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Koordinasyon Toplantısı İl Müdürü İsmail Yıldırım başkanlığında, İl Müdür Yardımcıları, Merkez Müdür/Yardımcıları, Servis Şef/Yetkili Memurlarının katılımıyla İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıda, 2024 Yılı ikinci altı aylık dönem Performans sonuçları, 2025 Yılı İl Müdürlüğü Karne uygulama verileri Genel değerlendirmesi, 12-18 Mayıs Tarihlerinde kutlanacak SGK Haftası planlaması, Servisler arası koordinasyon gereken hususlar,2025 yılında alınması gereken önlemlerle katılımcılardan gelen sorun ve öneriler değerlendirilerek bir sonraki toplantıya kadar yapılması gereken iş ve işlemler değerlendirildi.

İl Müdürü Yıldırım; 25 Nisan 2025 tarihinde ilan edilen 2024 Yılı ikinci dönemi Eylem Planına göre tüm performans hedeflerin gerçekleştirilmesi, diğer taraftan İl Müdürlükleri Karne Uygulamasına göre 2025 Yılı Ocak, Mart ve Nisan aylarında Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak Türkiye 1.si Olmalarından, Vatandaş odaklı hizmet anlayışı, özveriyle çalışmaları ve gayretlerinden dolayı tüm personele teşekkür ederek, aynı azim ve kararlılıkla çalışmaların sürdürülmesi talimatını verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Esra Oğuzkağan Özkan Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
18 Haziran, 2026 16:54 tarihinde yayınlandı
0 0

Prof. Dr. Taşkın Deniz’in yeni kitabı yayımlandı

Coğrafya ve kültürel miras alanındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Taşkın Deniz’in, Uzman Arda Yavuz ile birlikte kaleme aldığı “Savaşın Gölgesinde Kültürel Miras: DEAŞ ve Suriye’deki Yıkım” adlı yeni kitabı okurlarla buluştu.

Detay Yayıncılık etiketiyle raflardaki yerini alan eser, savaşların yalnızca fiziki alanları değil, insanlığın ortak geçmişini nasıl yok ettiğini gözler önüne seriyor.

“Savaş Sadece İnsanları Değil, Ortak Hafızayı da Hedef Alıyor”

Yeni çalışmasına dair açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Taşkın Deniz, savaşın yıkıcı etkilerinin çok boyutlu olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Savaşın sadece insanları ve şehirleri değil, toplumların ortak hafızasını ve kültürel kimliğini de hedef aldığını ortaya koyan ‘Savaşın Gölgesinde Kültürel Miras: DEAŞ ve Suriye’deki Yıkım’ adlı kitabımız yayımlandı. Kültürel mirasın savaşlar karşısındaki kırılganlığına dikkat çekmesi, korunmasına yönelik farkındalığın artmasına katkı sağlaması ve alana ilgi duyan araştırmacılar için faydalı bir kaynak olması temennisiyle akademik camiamıza hayırlı olmasını dileriz.”

Tahribat, Kaçakçılık ve Koruma Çabaları Mercek Altında

Suriye’de yaşanan dramı ve DEAŞ terör örgütünün tarihi varlıklar üzerinde gerçekleştirdiği büyük yıkımı coğrafi ve kültürel bir perspektifle ele alan kitap; bölgedeki tahribatı, tarihi eser kaçakçılığını ve bu mirasın korunmasına yönelik uluslararası çabaları detaylıca inceliyor. Eserin, özellikle kültürel coğrafya, uluslararası ilişkiler ve arkeoloji alanında çalışan araştırmacılar için temel bir başvuru kaynağı olması bekleniyor.

Prof. Dr. Deniz’in yazdığı Siyasi Coğrafya Penceresinden Güney Kafkasya’nın Zorunlu Dönüşümü; Kültürel Coğrafya, Savaşın Gölgesinde Kültürel Miras: DEAŞ ve Suriye’deki Yıkım adlı kitabı Arda Yavuz ile birlikte, Coğrafya; Tarih Perspektifinden Somut Kültürel Miras ve Türkiye adlı kitabı Oğuz Diker ile birlikte ve Prof. Dr. Hüseyin Avni Kırmacı ile birlikte kaleme aldığı Gıda Coğrafyası kitapları raflardaki yerini aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin