Karabük TSO Heyetinden KKTC’ne Ziyaret

Karabük TSO Heyetinden KKTC’ne Ziyaret

Yayın: 30.11.2023 13:15 |Güncelleme: 27.12.2023 16:28
Paylaş:
A+ A-

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Meclis Başkanı Adnan Çebi, Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz ve beraberindeki heyet, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişmesi, yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi ve yeni iş birliği alanlarının araştırılması amacıyla 26-29 Kasım tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) resmi düzeyde bir ziyaret gerçekleştirdi. Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın organizasyonunda gerçekleştirilen ziyaretlerin ilk durağı KKTC Cumhurbaşkanlığı oldu. Karabük TSO heyetini kabul eden KKTC Cumhurbaşkanı  Ersin Tatar ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek : “Demir-Çelik sanayisinin merkezi Karabük’ten böylesine değerli bir heyeti ağırlamaktan memnuniyet duydum. Anavatan Türkiye ile Yavru Vatan KKTC arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesini son derece önemli buluyorum. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bu konuda önemli işler yapıyor. Bu ziyaretler belki hemen sonuç vermeyebilir ama er ya da geç mutlaka olumlu neticeler verecektir. Belki de bu ziyaretlerden hiç ummadığınız iş birlikleri ya da projeler doğacaktır.Türk Yüzyılını birlikte inşa edebilmemiz için bu tür ziyaretler karşılıklı olarak yoğun bir şekilde devam etmeli. Karabük TSO Başkanı Sayın Fatih Çapraz’ın nezdinde tüm Karabük halkına sevgilerimi, saygılarımı ve selamlarımı iletiyorum” dedi.

Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz da KKTC  Cumhurbaşkanının kendilerine kabul etmensiden dolayı şükranlarını sunarak “Sayın Cumhurbaşkanım Karabük TSO yönetimi olarak ilk yurt dışı ziyaretimizi KKTC’ye yapmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Sizlere Karabük’ten kucak dolusu selamlar getirdik.Sayın Cumhurbaşkanım Kıbrıs’ın bizim gönlümüzde farklı bir yeri bulunmaktadır. Kıbrıs Türk halkının haklı davasını canı gönülden destekliyoruz. Bizler iş adamları olarak bu haklı davaya iktisadi ve ticari imkanlarımızla nasıl bir destek sunabiliriz düşüncesiyle bu ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu da bizleri bu hususlarda hem teşvik ediyor hem de cesaretlendiriyor.Biz de başkanımızdan aldığımız ilhamla Karabük ile Kıbrıs arasındaki iktisadi ve ticari imkanları araştırmak ve geliştirmek istiyoruz. İnanıyoruz ki ziyaretlerimizden önemli kazanımlar elde edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanım bir kez daha hüsnü kabullerinizden dolayı zatıalinize heyetim ve Karabük adına teşekkürlerimizi arz ederken KKTC’nin de 40’ıncı kuruluş yıldönümünü de kutlarız.”

Karabük TSO heyeti, Cumhurbaşkanlığının ardından KKTC Başbakanı  Ünal Üstel tarafından Cumhuriyet Meclisi’nde kabul edildi.

Karabük TSO heyeti Başbakanlık sonrasında Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Karabük TSO heyetini, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Deniz, Başkan Vekili Ramazan Gündoğdu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yüksel Akay, Omaç Cin ve Genel Sekreter Aysun Önet karşıladı. Yapılan ortak toplantıda iş ve yatırım fırsatları başta olmak üzere Karabük ile Kıbrıs arasında yapılabilecek olası iş birlikleri üzerinde duruldu. Bu bağlamda her iki taraf önceden hazırladıkları iş ve sektör bilgi paketlerini birbirlerine takdim ettiler. Taraflar yeni iş fırsatları keşfetmek, ticaret anlaşmaları yapmak ve ortak projeler geliştirmekamacıyla karşılıklı ziyaretlerin devam etmesi konusunda mutabık kaldılar.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın ardından Kıbrıs Türk Sanayi Odasıziyaret edildi. Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Oral ve Mustafa Betmezoğlu ile oda çalışanlarının hazır bulunduğu ziyarette, Karabük heyetine Kuzey Kıbrıs sanayisi, üretimi, ihracatı ve ekonomisi hakkında bilgiler verildi. Yapılan sunumların ardından Karabük ile Kıbrıs arasındaki iş potansiyeli ele alındı.

Karabük TSO heyeti resmi program kapsamında ziyaretin ikinci gününde KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sayın Olgun Amcaoğlu’nu ziyaret etti. Bakan Olgun, Karabük heyetine KKTC’nin ekonomisi hakkında detaylı bilgi vererek Kıbrıs’ta yatırım yapmanın koşullarından bahsetti. Amcaoğlu konuşmasının devamında, “Ziyaretinizi çok anlamlı ve yerinde buluyorum. Ticari ziyaretler, işletmelerin hedefledikleri pazarı daha iyi anlamalarına ve yerel koşulları değerlendirmelerine olanak tanır. Yerel kültürü anlamak, iş yapma pratiği ve tüketici alışkanlıkları gibi faktörler, başarılı bir ticaret için kritik bir öneme sahiptir. Hükümetimiz Anavatan Türkiye ile ekonomik ilişkileri geliştirmeye oldukça önem veriyor. Ben ve bakanlığımız bu konuda sizlere yardımcı olabilmek adına elimizden geleni yapmaya hazırız. Bizlerle doğrudan iletişime geçebilirsiniz yeter ki ortak işler geliştirebilelim.”Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz da bakanın misafirperverliğine teşekkür ettikten sonra şunları kaydetti: “Sayın bakanım malumunuz olduğu üzere Oda ve borsalar, ülkeler arası ticari ziyaretlerin düzenlenmesi ve desteklenmesi konusunda önemli bir role sahiptir. Bu bağlamda ziyaretimizin amacı, Karabüklü ile KKTC’li işletmelerin bir araya gelmesini sağlamaktır. Bizler iş dünyasının temsilcileriolarak yatırım fırsatlarını değerlendirmek, ticaret potansiyelini araştırmak ve işbirliği olanaklarını keşfetmek amacıyla buradayız.TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu bizleri dış pazarlara açılma konusunda sürekli teşvik ediyor. Küresel pazarda daha etkin bir rekabet avantajı için KKTC ile Türkiye arasındaki iş birliği oldukça önemlidir.Sizlerin de bu hususta desteğini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti.”

Kaynak:Bölgenin Sesi Gazetesi

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor, Karadeniz derbisinde Trabzonspor’u konuk edecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında yarın sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi, hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Ligde çıktığı 34 karşılaşmada 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 15 mağlubiyet sonucunda 39 puan toplayan kırmızı-beyazlı ekip, Karadeniz derbisinde Trabzonspor'u yenerek küme düşme potasından uzaklaşmak istiyor.

Samsun ekibinde sakatlığı bulunan Lubomir Satka ile kart cezalıları Moryke Fofana ve Landry Dimata, Trabzonspor maçında kadroda yer alamayacak.

Ligin ilk devresinde iki takım arasında oynanan karşılaşmayı Trabzonspor 2-1 kazanmıştı.