Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
09 Kasım, 2023 12:36 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi Filistinli öğrencilere yemek bursu verecek

KARABÜK (AA) – Karabük Üniversitesinde eğitim gören Filistinli öğrencilere yemek bursu verilmesi kararlaştırıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitede öğrenim gören Filistinli öğrenciler ve akademisyenlerle bir araya geldi.

Senato Odasında gerçekleştirilen görüşmede Kırışık, öğrencilerle bir süre sohbet ederek Filistin'deki aileleriyle iletişimleri ve ihtiyaçları konusunda bilgi aldı.

Kırışık, yaptığı konuşmada, “Sizler Filistin'in gençlerisiniz, sizler Filistin'in umudusunuz, sizler Filistin'in yarınlarısınız, sizler Filistin'i yeniden imar edecek nesillersiniz. Sizler Filistin'in ülkemize gönderdiği ve geleceğini buradan inşa etsin diye hayal kurduğu bir nesilsiniz. Kendi konumunuzu küçük görmeyin, kendi değerinizi basite almayın, burada yaptığınız her olumlu şey, Filistin'e bir katkı olarak geri dönecektir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bütün gücüyle Filistin'in ve Filistinlilerin yanında olduğunu vurgulayan Kırışık, şunları kaydetti:

“Öğrencilerimizin şu anda Filistin'deki zulüm ve saldırı nedeniyle ciddi zorluklar yaşadığını görüyoruz. Dolayısıyla bunu dikkate alarak öğrencilerimize yemek bursu verme kararı aldık. Kampüslerimizde hizmet veren işletmelerimiz ortak karar alarak, İsrail menşeili ürün satmama kararı almış olduk. Kulüp başkanı ve üyeleri olmak üzere öğrencilerimiz, sivil inisiyatif hareketi altında İsrail ürünlerini satın almayacak.”

Kırışık, ayrıca üniversitede “Filistin davası”nı anlatan film gösterimleri, konferanslar, bilimsel çalışmalar gibi etkinlikler düzenleyerek, farkındalık oluşturmaya çalışacaklarını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin