Reklam
Reklam
Esra Oğuzkağan Özkan Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
04 Ağustos, 2024 14:07 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi ile Karabük Belediyesi Arasında İş Birliği Protokolü

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şehrin kentsel tasarım ve mimari olarak geliştirilmesi konusunda iş birliği protokolü imzaladı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’yı makamında ağırladı. Ziyarete, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Hüseyin Kurt, Genel Sekreter Lütfü Köm ve Karabük Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Hasan Erdemoğlu eşlik etti. Görüşmede kentsel tasarım hakkında ortak bir vizyon oluşturma, bu alanda yapılacak çalışmalar konusunda yol haritasını belirleme, çalışma takımları ile yapılacak projeler ve atılacak adımlar ele alındı.Görüşmenin ardından Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya arasında iş birliği protokolü imzalandı.Protokol kapsamında, Karabük’te bina ve kent ölçeğindeki sorunların çözüme kavuşturulması, yenilikçi ve sürdürülebilir projeler geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, kentsel tasarım ve mimarlık alanında çalıştaylar, seminerler ve konferanslar düzenlenecek. Bu süreç, yerel halk ve ilgili paydaşların katılımı ve iş birliği ile kolektif bir bilinçle yürütülecek.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, bu iş birliğinin Karabük’ün geleceği için büyük önem taşıdığını belirterek, “Karabük Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Mimarlık Çalışma Takımı ile üniversitemizin akademik birikimini ve bilgi altyapısını belediyemizin tecrübesiyle birleştirerek, Karabük’ü daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kent haline getirmek için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, “Üniversitemizin desteğiyle, şehir planlaması ve kentsel tasarım alanında ileriye dönük adımlar atacağız. Bu çalışmalarla hem şehrimizi güzelleştirecek hem de halkımızın yaşam kalitesini artıracağız” diye konuştu.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin