Karabük Üniversitesi Mezunu Ünlü Tasarımcı Dayı Kimdir?

Karabük Üniversitesi Mezunu Ünlü Tasarımcı Dayı Kimdir?

Yayın: 05.10.2023 13:50
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesinden başlayıp milyonlara ulaşan samimi bir grafiker.

Tasarımcı Dayı Kimdir?

Burak Doğan Nam-ı diğer Tasarımcı Dayı, bir grafik tasarımcısı ve aynı zamanda Youtuber. Son zamanlarda grafik tasarımına merakınız varsa ve bununla ilgili Google veya Youtube aramaları yaptıysanız, önünüze mutlaka çıkmıştır. Eğer bu sektördeyseniz, Tasarımcı Dayı‘yı bilmeme olanağınız çok düşük.

1990 yılının Nisan ayında Sinop’ta doğan Burak Doğan, çocukluğunu Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde geçirmiştir. İlköğretim eğitimini orada tamamlayan ve çocukluğunun büyük bölümünü orada geçiren Burak Doğan, bir süre sonra ailevi sebeplerle Sinop’a taşındı.

Sinop Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nü okuyan Tasarımcı Dayı lise eğitiminden sonra Karabük’e taşındı. Burak Doğan, Karabük Üniversitesi Resim Bölümü’nü birincilikle kazandı. Üniversitede okuduğu zamanlarda eğitime tam olarak kendisini veremiyordu.

Fakültede eğitimini sürdürürken kimsenin fark etmediği bir şey fark eden Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Pınar Atlı ; onun, “grafik tasarımına eğilimi” olduğunu söyleyerek bu alanda ilerleyebileceği konusundaki özgüvenini yükseltmesini sağladı. Hocasının Grafik Tasarımında kendisini geliştirebileceği yaratıcı ödevleri büyük bir heyecan ve başarıyla tamamlayan Burak Doğan, bu sayede birçok farklı tekniği öğrenmiş oldu.

Hayatında olması gereken yerde kendisini göremediğini düşünen Burak Doğan, üniversiteyi 2.sınıfta bıraktı  ve asıl hikayesi burada başlamış oldu. Ani bir kararla yola çıkarak İstanbul‘a reklam sektöründe iş bulmaya giden Tasarımcı Dayı, reklam sektöründe sadece Photoshop bilmenin yetersiz olduğunu maalesef iş bulamayarak olumsuz şekilde deneyimledi.

Ama özgüvenini yitirmeden İstanbul’da bir süre daha kalmaya karar veren Tasarımcı Dayı, Pronet Güvenlik Sistemleri’nde müşteri temsilcisi olarak çalışmaya başladı ve bu süreç içerisinde de kendisini birçok farklı programda geliştirdi. Sonuç olarak her programdan biraz öğrenen Tasarımcı Dayı, sonunda Optimer Sağlık Hizmetleri’nde grafik tasarımcısı olarak çalışmaya başladı. Bir süre orada çalışıp kendisini bu süreçte olabilecek en iyi şekilde geliştiren, hatalarından ders alan Tasarımcı Dayı aynı zamanda da birçok grafik tasarımcısı topluluğuna katıldı ve tecrübelerini ufak ufak paylaşarak tanınmış bir grafik tasarımcısı olma yolunda adımlar atmaya başladı.

Whatsapp üzerinden ilk Grafikerler grubunu açtığında ise, yakın dostu Cihat Macit‘le tanıştı ve onunla birlikte sıklıkla fikir alışverişleri yaptı. Bu süreçte aynı zamanda 2018 yılının Ekim ayında “SELAM YOUTUBE” videosuyla youtube platformuna giriş yaptı.

İçeriklerinin sevilmesiyle kısa sürede binlerce aboneye ve milyonlarca izleyiciye erişmeyi başaran Burak Doğan, 2021 Ocak ayında Kristal Küre Ödülleri tarafından “YILIN EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN YOUTUBE KANALI” ödülünün de sahibi oldu.

Burak Doğan (Nam-ı diğer Tasarımcı Dayı) youtube platformunda faydalı ve kaliteli olduğunu düşündüğü içeriklerini, her fırsatta izleyicileriyle buluşturmaya devam ediyor.

 

Tasarımcı Dayının Youtube kanalı için TIKLA!

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 13.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bir iş yerinde çıkan yangın söndürüldü.

İskenderpaşa Mahallesi Sümer Sokak'taki bir iş yerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye polis, Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ile 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin müdahalesiyle büyümeden söndürülen yangında 2 itfaiye eri dumandan etkilendi.

112 Acil Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan itfaiye erleri, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedavi altına alınan 2 itfaiye erinin, genel sağlık durumlarının iyi olduğu, oksijen tedavisi yapıldığı öğrenildi.