Karabük Üniversitesi Rektörü Kırışık 14 Eğitimci İle Bir Araya Geldi

Karabük Üniversitesi Rektörü Kırışık 14 Eğitimci İle Bir Araya Geldi

Yayın: 20.10.2023 11:48 |Güncelleme: 27.12.2023 16:44
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KABÜSEM) bünyesinde düzenlenen eğitim için Özbekistan’ın Karshi Ekonomi ve Pedagoji Üniversitesinden Karabük Üniversitesine gelen 14 eğitimci ile bir araya geldi.

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KABÜSEM) bünyesinde düzenlenen, eğiticilerin eğitimi programı kapsamında, Karshi Ekonomi ve Pedagoji Üniversitesinden gelen 14 eğitimciye “Modern Yüksek Öğretimde İnovatif Teknolojiler” ve “Eğitimde Dönüşüm” başlıklarında eğitim verildi.

Düzenlenen eğitim programının ilk gününde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Özbekistan’ın Karshi Ekonomi ve Pedagoji Üniversitesi’nden gelen 14 eğitimci ile bir araya geldi. Safranbolu Konuk Evinde düzenlenen programa, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni, Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, KABÜSEM Müdürü Doç. Dr. Gökhan Sur ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Menemencioğlu ile 14 eğitimci katıldı.(Berkay Doğan)

Yorumlar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ermaden, 86. yaşını kutluyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 21.05.2024 08:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye'nin önde gelen demir cevheri üreticisi Ermaden, 86. yılında yeni maden sahalarının açılması ve rezerv artırma çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kökleri 1938 yılına kadar uzanan OYAK Maden Metalürji işletmelerinden Ermaden, Türkiye'nin demir cevheri üretiminin yüzde 38'ini, demir cevheri ihtiyacının ise yüzde 16'sını karşılıyor.

Türkiye’nin ilk ve tek demir cevheri peletleme tesisinin sahibi Ermaden, 86. kuruluş yıl dönümünde Türkiye'nin farklı bölgelerinde 11 demir, birer manganez ile taş kömürü-kuvars, 2 kil sahası olmak üzere 15 sahada çalışmalarına devam ediyor.

– “Sürdürülebilirlik” ilkesiyle çevre yatırımları hayata geçirildi

OYAK Grubu Şirketleri bünyesine 2006 yılında dahil olan Ermaden, sonrasında büyük bir yatırım hamlesi başlattı. Bu çerçevede iyileştirme ve modernizasyon yatırımlarını kısa sürede tamamlayan Ermaden, sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda çevre konusundaki yatırımlarını da hayata geçirdi.

Şirket, çevre yatırımları kapsamında toz tutma ve atık arıtma, artık çökertme barajı, çevre düzenleme ve ağaçlandırma yatırımları da hızlı bir şekilde tamamladı.

“Önce insan” odaklı yönetim anlayışıyla 2007'de iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi çalışmalarına başlayan Ermaden, 2009 yılında OHSAS 18001 belgesini aldı. 2021'de ise TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi'ni belgelendirerek standart geçiş sürecini tamamladı.

Ermaden, yeni maden sahalarının açılması ve rezerv artırma çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Söz konusu alanda Türkiye'nin en önemli yatırımlarından birini yürüten Ermaden, Bingöl Genç Peletleme Tesisi yatırımında mobilizasyon aşamasına geçerek inşaat faaliyetine başladı. Cumhuriyet tarihinin en önemli sondaj çalışmalarından birini yürüten Ermaden, bölgede 250 milyon ton civarında manyetit demir cevheri potansiyeli tespit etti.

– Tesis, ithal pelet kullanımını azaltacak

Ermaden'in madencilik alanındaki uzmanlığıyla kurulacak tesis, OYAK Grubu Şirketlerinden Erdemir'in pelet ihtiyacının büyük bir kısmının milli ve yerli kaynaklardan karşılanmasını sağlayacak. Erdemir'in çelik üretiminde ham madde arz güvenliğini ve kendine yetebilirlik oranını artıracak tesis, ithal pelet kullanımının azaltılması açısından da önem taşıyor.

Elde edilecek yüksek karlılıkla, son yıllarda çelik sektörünü derinden etkileyen ticaret kotaları, emisyon ticaret sistemleri, emtia krizleri ve tedarik zincirindeki bozulmaların etkilerini hafifletecek tesis, grubun rekabet gücüne ve sürdürülebilirliğine de katkı sağlayacak. Bingöl Avnik Peletleme Tesisi, inşaat sürecinde 2 bin kişiye, faaliyete geçtiğinde de 1000 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak.