Karabük Üniversitesi Rektörü Kırışık Öğrencilerin Heyecanına Ortak Oldu

Karabük Üniversitesi Rektörü Kırışık Öğrencilerin Heyecanına Ortak Oldu

Yayın: 27.10.2023 10:34 |Güncelleme: 27.12.2023 16:34
Paylaş:
A+ A-

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Kültür, Bilim, İnovasyon, Spor, Sanat (KÜLBİSS) etkinlikleri 23 Ekim’de başlayarak hafta boyunca sürdü. 

Voleybol, sokak basketbolu, masa tenisi, satranç, bilek güreşi, bocce, dart gibi birçok spor dalında katılımcılar mücadele etti.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, düzenlenen müsabakalarda öğrencileri ziyaret etti. Kıyasıya geçen mücadelelere eşlik eden KBÜ Rektörü Kırışık, satranç, masa tenisi ve bilek güreşi müsabakalarına katılarak katılımcıların heyecanına ortak oldu. Rektör Kırışık, voleybol müsabakasına da giderek takımlara başarılar diledi.

KÜLBİSS etkinliklerinin son gününde 100. Yıl Koşusu düzenlendi. Karabük Üniversitesi girişinde başlayan 100. Yıl Koşusu Yabancı Diller Yüksekokulu önünde sona erdi.

Öte yandan Karabük Üniversitesinde faaliyet gösteren kulüpler ve topluluklar, KÜLBİSS etkinlikleri kapsamında iki gün boyunca oluşturdukları stantlarda katılımcılara faaliyetlerini aktarırken, alanda Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşlularının da stantları yer aldı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, bu kapsamda etkinlik alanını ziyaret ederek düzenlenen ödül törenine katıldı. Törene, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş da katıldı. KÜLBİSS etkinlikleri kapsamında kurulan stantları dolaşarak kulüpler, topluluklar ve alanda standı bulunan kurumların sorumlularından bilgi alan Rektör Kırışık, burada konuşma yaptı.

Ödül töreninde konuşma yapan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Bilim Merkezli Öğrenci Dostu Üniversite” sloganı çerçevesinde bu tür etkinlikleri destekleyeceklerini belirtti. Rektör Kırışık, “Böyle güzel bir günde bu kadar güzel bir gençlikle bir arada bulunmaktan dolayı çok mutluluk duyuyorum. Arkadaşlar hepinize KÜLBİSS etkinlikleri programımıza katılımınızdan, desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Üniversitemizin yeni sloganı olan ‘Bilim Merkezli Öğrenci Dostu Üniversite’ sloganı çerçevesinde öğrencilerimizle dost bir etkinlik havası içerisinde bu tür etkinliklerimizi destekleyeceğiz, sürdüreceğiz ve sizlerin katılımını her zaman isteyeceğiz. Bizim için sizlerin sadece bilimsel, eğitim, öğretim anlamında gelişmeniz değil, aynı zamanda sosyal etkinliklerle sosyal ve kültürel özelliklerinizi geliştirmeniz son derece büyük önem arz ediyor. Üniversite demek sadece bilgilerin edinildiği bir yer anlamına gelmiyor. Aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklerin, çeşitli faaliyetlerin bir arada bulunduğu bir kültür, sanat ve bilim merkezi anlamına geliyor. Dolayısıyla mümkün mertebe bu tür etkinliklere her türlü fırsatları değerlendirerek katılmanız bizim için takdire şayan, son derece önemli bir özellik ve yeterlilik” dedi. Daha önce KBÜ’de spor faaliyetlerinde bulunduklarını belirten Rektör Kırışık, “Bu spor faaliyetlerine katılan arkadaşlarımız olmuştu. Basketbol, masa tenisi gibi bugün koşuyla devam eden satrançla yine süren, sokak basketbolu şeklinde ve voleybol şeklinde devam eden pek çok etkinlik yapmış olduk. Bu etkinliklere bundan sonra da devam etmek istiyoruz. Elbette sizin katılımlarınız, katkınız, destekleriniz bizim için son derece önemli. Gençliğin yeni bir rota bulması açısından bilhassa sportif faaliyetleri son derece önemsiyoruz. Derslerinizde yaşadığınız yoğunluk bir şekilde sportif faaliyetlerle stresinin azaltılması, dinamizminin tekrar canlanması, daha aktif bir hayat yaşamanız açısından son derece önemli” diye konuştu.

Rektör Kırışık, kültür, bilim ve sanat dallarının hepsine destek vereceklerini aktararak, “Üniversitemizi, kampüsümüzü daha canlı, daha aktif bir hale birlikte getireceğiz. Elbette Üniversitemizin pek çok imkanı var. Bu imkanlardan yararlanmanızı istiyorum. Pek çok kulübümüz var. Kulüplerimiz gördüğünüz üzere etkinliklerini, faaliyetlerini anlatıyorlar. Bu kulüplerde kendi isteklerinize, beğenilerinize uygun kulüplere girmeye çalışın. Etkinlikleri sağlıklı bir şekilde işler hale getirin, birlikte yürütün. Bu kulüplerin toplulukların gerçekten size olağanüstü katkıları olacaktır. Mezun olduğunuzda daha sonra çeşitli mesleklere girdiğinizde göreceksiniz ki bu etkinliklerin katkısının sizin üzerinizde çok olumlu tesirleri, etkileri olacak. Artık iş alanında mesleklerimizi ifa ederken pek çok şirket ve kamu kurumu ‘Sosyal faaliyetlere katılmış mı? Kültürel etkinliklerde bulunmuş mu? Belli bir sporla uğraşmış mı? Bir organizasyonun yönetiminde, uygulanmasında bir parçası olarak yer almış mı?’ gibi şeylere dikkat ederek, bunlara gerçekten çok önem veriyorlar. O halde hem akademik çalışmalarımızı yapabiliriz hem de bu tür faaliyetlere etkin bir şekilde katılabiliriz. Elbette şu an çok büyük bir Üniversite öğrenci kitlemiz var. Büyük bir katılım gösteriliyor. Bundan son derece memnun olduğumu ifade etmek isterim” dedi.

Daha büyük topluluklarla, spor, kültür, sanat ve bilimsel olmak üzere farklı organizasyonlarda öğrencilerle bir araya gelmek istediklerini belirten Rektör Kırışık, “Özellikle Üniversitemizin düzenlediği, sosyal bilimler sahasındaki öğrencilerimizin Türkiye çapında bir sonraki adımda ise uluslararası düzeyde yarışmalara katılacağı ve festival gerçekleştireceği SOSYALFEST isimli Sosyal Bilimler Festivali yarışması ve Festivali planlıyoruz. Bu festivalde üniversite, lise ve ortaokul kategorileri bulunmaktadır. Üniversite kategorilerine arkadaşlarınızla topluluklar oluşturarak, takımlar oluşturarak katılın. Türkiye çapında yapmış olduğumuz bu ilk yarışmayı, Karabük Üniversitesi olarak Karabük’te gerçekleştireceğiz. Maksimum 10 öğrenciyle isterseniz bir de danışman hocayla birlikte bir yarışma takımı oluşturabilirsiniz ve bu yarışmalara katılabilirsiniz. SOSYALFEST.ORG isimli internet sitemizde bu yarışmayla ilgili detaylara rahatça ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda bugün burada olduğu gibi bir festival havasında bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Pek çok kurum ve kuruluşumuz, Üniversitemiz, sivil toplum kuruluşlarımızın iş birliği ile bu etkinliğimizi festival olarak da yine bu şekilde fakat farklı bir formatta inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. O halde hep beraber hem sporda hem sanatta hem kültürde hem yarışmalarda hem festivallerde birlikte olmak, başarılı olmak dileğiyle. Hepinize derslerinizde ve bütün etkinliklerinizde üstün başarılar diliyorum“ diye konuştu.

KÜLBİSS etkinlikleri, yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi. (Halil Kızılyer)

 

Yorumlar

  1. […] Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KABÜSEM) bünyesinde Özbekistan’ın Karshi Ekonomi ve Pedagoji Üniversitesinden gelen öğretim üyeleri ve araştırmacılarına “Eğiticilerin Eğitimi” kapsamında verilen “Modern Yüksek Öğretimde İnovatif Teknolojiler” ve “Eğitimde Dönüşüm” başlıklı eğitimlere dair sertifika töreni düzenlendi.   […]

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Turkcell 30. yılını iş ortaklarıyla kutladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.05.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, Turkcell'in sadece bir ses ve data operatörü olmadığını, aynı zamanda Türkiye'nin dijital dönüşümünün lokomotifi ve dönüştürücü gücü olduğunu belirtti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell, 30'uncu kuruluş yıl dönümünde iş ortaklarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir araya geldi. “Bir Olmak Tek Olmak” temasıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Turkcell'in 616 iş ortağı katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Koç, Turkcell'in iş ortaklarıyla 30 yıldır tek ve bir olarak hareket ettiğini belirtti.

Turkcell'in başarısının formülünün tek vücut olmak, birlikte aynı duyguları hissetmek ve aynı hedefe hep beraber koşmak olduğunu kaydeden Koç, en büyük kazançlarının mağazalarına gelen 41 milyon müşterisiyle 30 yıldır kurdukları gönül bağı olduğunun altını çizdi.

Ekosistemlerinde değerli şirketler barındırdıklarını paylaşan Koç, şu değerlendirmede bulundu:

“Turkcell bugün sadece bir ses ve data operatörü değil, aynı zamanda Türkiye'nin dijital dönüşümünün lokomotifi ve dönüştürücü gücü. Paycell, TV+, BiP, fizy, lifebox, GAME+, Turkcell Global Bilgi, Turkcell Superonline, veri merkezlerimiz, enerji santrallerimiz ve daha pek çok şirketimizle kişilere ve endüstrilere yenilikçi çözümler sunuyoruz.

Milyonlarca insan gibi yüzbinlerce şirket de Turkcell'in güçlü altyapısı ve teknolojisiyle çalışıyor. Teknolojinin olduğu her yerde Turkcell var, her şey Turkcell'le çalışıyor, Turkcell herkesle çalışıyor. Önümüzdeki dönemde yapay zeka teknolojileri, siber güvenlik, veri ve enerji alanlarında müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. En önemli hedefimiz Turkcell'den en az bir Turkcell daha çıkarmak. Bu hedefe de tüm paydaşlarımızla birlikte ulaşacağız. Türkiye'nin Turkcell'i olarak küresel rekabetin iddialı oyuncusu olmaya devam edeceğiz.”

Toplantının kapanış konuşmasında iş ortaklarına seslenen Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal da, gelecek yıllarda yapay zeka, nesnelerin interneti, akıllı ev, 5G/6G, kurumsal teknolojiler, data gücü, siber güvenlik ve yenilenebilir enerji gibi teknolojilerin daha çok yer alacağına dikkati çekti.

Özdal, Bugün nasıl su içip yemek yiyorsak, sosyal medyada dolaşıyorsak, yarının dünyasında da bir yapay zeka içerikli robotla sohbet etmek, evinizi başka bir kıtadan yönetmek yeni normal olacak. Biz Turkcell olarak yatırımlarımızı geleceğin teknolojilerine yapıyor ve iş ortaklarımızla birlikte takım olarak sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.