KBÜ TEKNOFEST Girişim Yarışmalarında finale kaldı

KBÜ TEKNOFEST Girişim Yarışmalarında finale kaldı

Yayın: 23.08.2023 19:54
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi TEKNOFEST takımlarından PhotonX ve Owline takımları, Haberleşme ve İletişim Teknolojileri ve Afet Yönetim Teknolojileri kategorilerindeki projeleri ile Ankara’da düzenlenecek TEKNOFEST Girişim Yarışmalarında finale kaldı.

Tam bağımsız bir Türkiye için “Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonuyla milyonları bir araya getiren dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in ikinci durağı Başkent Ankara olacak. TENOFEST Girişim Yarışmalarına PhotonX ve Owline takımları ile katılan Karabük Üniversitesi, Haberleşme ve İletişim Teknolojileri ve Afet Yönetim Teknolojileri kategorilerindeki projeleri ile katılacak.

Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’nin üç büyük şehrinde gerçekleştirilmesi planlanan festivalin ikinci durağı başkent Ankara olacak. 30 Ağustos – 3 Eylül tarihlerinde Ankara Etimesgut Havalimanı’nda düzenlenecek TEKNOFEST Girişim Yarışması, Eğitim Teknolojileri, Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri, Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri, Tarım Teknolojileri, Haberleşme ve İletişim Teknolojileri, Turizm Teknolojileri, Çevre, Enerji ve İklim Teknolojileri, Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri, Afet Yönetim Teknolojileri ve Engelsiz Yaşam Teknolojileri olmak üzere 10 temada gerçekleşecek.
TEKNOFEST Girişim Yarışmasında belirlenen temalar doğrultusunda Karabük Üniversitesi, Haberleşme ve İletişim Teknolojileri kategorisinde Mehmet Emin Çil, Osman Yusuf Ersöz, Mehmet Kutluhan Önsöz, Mert Ercan Kahriman, Eray Gülnar’dan oluşan PhotonX takımı ile Afet Yönetim Teknolojileri kategorisinde Celalettin Aydemir, Ayşe Hümeyra Cengiz, Ümran Aygür ve Eyüp Kaya’dan oluşan Owline takımı ile finale kaldı.
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST yarışmaları sonucunda takımların ortaya çıkardığı iş fikri ve ürünlerin girişime dönüşmesi noktasında farkındalık oluşturması amaçlanıyor. TEKNOFEST takımlarının, girişimciliğe özendirilmesi, geliştirdikleri TEKNOFEST projesi veya farklı projelerin uluslararası rekabet gücüne sahip, inovasyon odaklı, teknoloji düzeyi yüksek, ticari değeri doğrulanmış, pazarlanabilen ürün ya da hizmete dönüştürerek girişimlerini kurmaları hedefleniyor. Aynı zamanda, TEKNOFEST takımlarından girişim olarak şirketini kurmuş ve AR-GE çalışması yürüten veya ticari ürün ya da hizmetini pazara sunmuş projelerini ileri seviyeye taşımak isteyen takımlara destek olunması planlanıyor. Bu sayede, Milli Teknoloji Hamlesini gerçekleştirmeye katkı sunulacak.(Haber Merkezi)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu kuruldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Samsun-Sarp demir yolu projesi kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) bir araya gelen oda ve borsa başkanları, Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu'nu kurdu.

TTSO'dan yapılan açıklamada, demir yolu projesi için TTSO'da düzenlenen istişare toplantısına Doğu Karadeniz'deki oda ve borsa başkanlarının katılım sağladığı belirtildi.

Projeyle ilgili görüşlerin paylaşıldığı ve projenin yatırım programına alınması konusunda görüşlerin ele alındığı toplantının ardından yapılan duyuruda, Doğu Karadeniz'in doğu ve batı ticaretinin en önemli aktarma noktalarından biri olduğuna işaret edildi.

Birçok kez gündeme gelmesine rağmen bölgenin demir yolu bağlantısına henüz kavuşamadığına değinilen duyuruda, şunlar kaydedildi:

“Son dönemde özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu'nun Samsun-Sarp Demiryolu proje çalışmalarına 2024 yılında başlanacağı yönündeki açıklamaları, bölge halkını ve iş dünyasını heyecanlandırmıştır. Bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının yönetim kurulu ve meclis başkanları olarak istişare toplantısında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde ilk kez bir araya geldik. Bölgedeki tüm oda ve borsalar, Sayın Bakanımızın açıklamalarının ardından büyük heyecanla demir yolunun ivedilikle yatırım programına alınmasını beklemektedir.”

Duyuruda, projenin hayata geçirilmesiyle bölgenin ve ülkenin menfaatine büyük katkı sağlanacağına işaret edilerek, “Önümüzdeki günlerde diğer bölge illerimizde de toplanarak yatırım programına alınmasının takipçisi olacağımızı vurgulamak istiyoruz. Oda ve borsalarımızın katılımıyla Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu'nun kurulduğunu da bu vesileyle kamuoyuyla paylaşıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, platform bünyesinde bir çalışma grubu kurulacağı, yapılacak çalışmaların başta bölgedeki STK'ler, siyasi partiler, yerel yönetimler, milletvekilleri, bakanlar, TOBB Başkanı ve Cumhurbaşkanıyla paylaşılacağı bildirildi.