Dursun Demir
•Nereye baş vurcam belgeyi almak için hocam.tesekkurler
Karabük Üniversitesi (KBÜ), esnafları yakından ilgilendiren İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Programı düzenleyecek. Eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanan esnaflar, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Uzmanı çalıştırma zorunluluğundan muaf tutulacak. Bu program sayesinde esnaflar, ek maliyetlerden kurtularak ekonomik avantaj elde edecek.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği işçi çalıştıran işletmelerin İSG Uzmanı bulundurma zorunluluğu bulunuyor. Ancak bu uzmanların istihdam edilmesi küçük ve orta ölçekli işletmeler için ciddi maliyet oluşturuyor. Karabük Üniversitesi’nin düzenleyeceği sertifika programıyla birlikte esnaflar, bu uzmanı dışarıdan temin etmek zorunda kalmadan faaliyetlerini sürdürebilecek.
Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, bu gelişmeyle ilgili memnuniyetini dile getirerek Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’a teşekkür etti. Başkan Yıldırım, "Bu sertifika eğitimi, esnaflarımız için büyük bir kolaylık sağlayacak. Üniversitemiz, şehirle iş birliği yaparak önemli projelere imza atıyor. Rektörümüz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz." dedi.
Bu eğitim programı, sadece yasal zorunlulukları karşılamakla kalmayacak, aynı zamanda esnafların iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlenmesini sağlayacak. Daha güvenli çalışma ortamları oluşturacak olan işletmeler, iş kazalarını en aza indirerek verimli ve sürdürülebilir bir iş düzeni oluşturacak.
Karabük Üniversitesi’nin düzenlediği bu sertifika eğitimi, bölgedeki esnafların mali yükünü hafifletirken iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçli bir iş ortamı oluşturmayı hedefliyor.
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Kurban Bayramı öncesi halkın huzur ve güvenliğini sağlamak hedefiyle polis grupları tarafından kentin farklı noktalarında kontrol gerçekleştirildi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı gruplar, ilçenin 6 başka noktasında eş vakitli huzur ve inanç uygulaması yaptı. Yapılan uygulamalarda motosikletler, kuşkulu araçlar ve şahıslar üzerinde aramalar gerçekleştirildi. Kontrollerde çok sayıda araç durdurularak evrak denetimi yapılırken, kimlik sorgulamalarında aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma yürütüldü.
Benzer uygulamaların Kurban Bayramı mühletince de devam edeceği belirtildi. Vatandaşların huzur ve güvenliği için kontrollerin aralıksız sürdürüleceğini söz edildi.
Dursun Demir
•Nereye baş vurcam belgeyi almak için hocam.tesekkurler
Dursun Demir
•Hocamıza ve başkanımıza çok teşekkür ederim.kucuk esnafımıza çok kolylik oldu.kücük esnaf zor durumda SSK ve bakur kiralar alınan mal borcu vs derkn yükü zaten ağırdı bu belgeyle biraz hafiflemiş oldu teşekkürler emeği gecenlere
Bayram Ataş
•Bu konuda biz esnaflara bu hizmette katkıda bulunan sayın rektörümüze ve esnaf odası başkanımıza şahsım adına çok teşekkür ederim