Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
17 Mart, 2025 14:54 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Valiliği’nden Soğuk ve Yağışlı Hava Uyarısı

Karabük Valiliği, Meteoroloji verilerine dayanarak 18 Mart 2025 Salı gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını duyurdu.

Hava sıcaklıklarının Salı gününden itibaren kuzey bölgelerde düşmeye başlayacağı, Çarşamba günü ise ülke genelinde mevsim normallerinin 10-15 derece altına inmesinin beklendiği ifade edildi. Soğuk ve yağışlı havanın 24 Mart 2025 Pazartesi gününe kadar etkisini sürdüreceği belirtildi.

Yağışların Karabük genelinde Salı günü yağmur şeklinde başlayacağı, Çarşamba günü ise yer yer karla karışık yağmur ve kar olarak devam edeceği kaydedildi. Ayrıca, ani sıcaklık düşüşüyle birlikte zirai don olaylarının yaşanabileceği, vatandaşların ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olması gerektiği vurgulandı. Valilik, kar yağışı, zirai don ve buzlanma gibi olumsuz hava koşullarına karşı meteorolojik uyarıların takip edilmesi çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin