Avatarı
Halil Kızılyer tarafından
15 Aralık, 2023 13:18 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:22

Karabük Valisi Yavuz “Geleneksel Ürünlerimizin Kaybolmamasının Önüne Geçeceğiz”

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Coğrafi İşaretli Ürünler ve Tescil Çalışmaları ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İle İlgili Çalışmalar Değerlendirildi toplantıda yaptığı açıklamada, geleneksel ürünlerin unutulmaması ve kaybolmamasının önüne geçeceklerini söyledi Karabük Valisi  Mustafa Yavuz Başkanlığı’nda Coğrafi İşaretli Ürünler ve Tescil Çalışmaları ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İle İlgili Çalışmalar Değerlendirildi. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantı, il  genelinde “Coğrafi İşaret Tescili ve Geleneksel Ürün Adı Tescili Muhtemel Ürünler” ile değerlendirme ve mevcut başvuruların son durumları ele alındı. Toplantıya; İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İsrafil Yıldız, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Karabük Koordinatörü Sakin Eren, Özener Marka Patent ve Danışmanlık Ofisi Sahibi Huriye Özener ve kurum temsilcileri katıldı. Vali  Mustafa Yavuz, coğrafi işaret tescilinin önemine dikkat çekerek; “Coğrafi işaretli ürünlerimizin tescili sayesinde ürünlerimizin taklit edilmesinin önüne geçerek, geleneksel ürünlerimizin unutulmasının ve kaybolmasının önüne geçeceğiz.” ifadelerini kullandı.(Halil Kızılyer)  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2025 02:58 tarihinde yayınlandı

Sahnede evlilik teklifi

Bartın’da bir genç, pop sanatkarı Güliz Ayla konserinde sahneye çıkarak, binlerce kişinin gözü önünde kız arkadaşına evlilik teklifinde bulundu. "Evet" karşılığı alan genç, sanatçı ile birlikte müzik söyledi.
Bartın’da düzenlenen Çilek Şenliği renkli ve değişik imgelere sahne oluyor. Şenliğin ikinci gününde çilekli pasta müsabakası düzenlendi. Heyet üyeleri, birbirinden hoş 19 pasta ortasından en düzgününü seçmekte zorlandı. Birinciye 5 bin TL mükafatın verildiği yarışın kazananı Bartın ve çilek temalı yaş pastayı hazırlayan Ekin Aytekin oldu.
Yarışmanın akabinde ise halk oyunları şovları sergilendi. DJ performanslarının da yer aldığı ikinci günün finalinde ise pop sanatkarı Güliz Ayla, sahne aldı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen konserde, sanatçı binlerce kişiyi coşturdu.

Sanatçıdan kendisine farklı benzetme
Pop sanatkarı Güliz Ayla, sahnede yaptığı kısa konuşmada çileğe benzemek istediğini ancak giydiği yeşil kıyafet nedeniyle olgunlaşmamış çileğe benzediğini söyledi. Sanatçı, "Burada olmaktan çok memnunum. Ben de çileğe benzemek istedim, olmadı. Yeşil kaldım biraz. Olmamış, tatlı değil mi? Daha tam olmamış, yani mevsiminde değil" dedi.
Sahneye çıkan bir hayranı ise kara kalem çalışması ile çizdiği resmi ünlü sanatkara verdi. Kız arkadaşı ile birlikte sahneye çıkan bir genç ise, sahnede arkadaşına evlenme teklifinde bulundu. Diz çökerek, kız arkadaşına evlilik teklifinde bulunan genç, "evet" yanıtı alması üzerine alandakiler tarafından alkışlandı. Ünlü sanatçı ise, teklifin akabinde "ve sizi karı koca ilan ediyorum" diye espri yaparak, çifti kutladı. Gençlerin sevinç ve heyecanına ortak olan sanatçı, bir müziğini da onlarla birlikte seslendirdi.

Programda sanatkara 1 sepet Bartın çileği armağan edildi.
Festivalin ikinci günü aktiflikleri sanatkarın verdiği konserin akabinde sona erdi

Bizi sosyal medyadan takip edin