Karabük Valisi Yavuz Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Karabük Valisi Yavuz Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Yayın: 20.10.2023 11:33 |Güncelleme: 27.12.2023 16:35
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi  Mustafa Yavuz, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında merkez ilçe köy ve mahalle muhtarlarımız ile bir araya geldi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Mustafa Yavuz’un yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Çetin ve Tevfik Ayvalık, Karabük Beldiyesi Başkan Yardımcısı İrfan Kartal ile kurum müdürleri ve merkez ilçe köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda muhtarlarımız tek tek söz alarak köy ve mahalleleri ile ilgili talepleri, sorunları ve önerileri dile getirdiler.

Muhtarlarımızın ardından yaptığı değerlendirme konuşmasında Vali Mustafa Yavuz tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutladığını ifade ederek ;Özellikle insana dokunan, insanla teması yüksek olan yönetim modelleri ve bileşenleri giderek yükselen bir değer halini almaktadır. Türk İdare Sisteminin en eski kurumlarından olan Muhtarlığın sadece mühür ve imza Muhtarlığı olmadığını, bugünün ve yarının Muhtarlığının; afet yönetiminden, imar ve çevreye ilişkin görevlere, kamu düzeninin sağlanmasından, nüfus ve seçim işlerine ilişkin görevlere kadar birçok konuda merkezi idare ile yerel yönetimlere ilişkin işlere aracı olan ve demokrasinin en belirgin özelliği olan halk iradesinin yönetime yansımasına aracı bir kurum olduğunu ifade etti.

Vali Yavuz, “Tüm muhtarlarımızdan kamu kurum ve kuruşlarımızın amirlerinden ricam sürekli iletişim halinde olunmasıdır. Mahallerimizin ve vatandaşlarımızın sorunları hepimizin ortak sorunudur. Dolayısıyla çözümleri de ortak iradeyi gerektirmektedir.” dedi.

Toplantı, Vali Mustafa Yavuz’un muhtarların gününü tek tek tebrik etmesiyle sona erdi.(Halil Kızılyer)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu Tarım ve Orman Müdürlüğünden “domuz çiftliği” iddialarına ilişkin açıklama

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 20:00
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentte lisanslı domuz çiftliği bulunduğuna ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Son günlerde bazı yayın organlarında Kastamonu ilimizde lisanslı domuz çiftliklerinin faaliyet gösterdiğine dair haberler yer almaktadır. İlimizde lisanslı domuz çiftliği bulunmamaktadır ve bu haber tamamen asılsızdır.” ifadesi kullanıldı.