“Karabük Yap-Boz Tahtasına Çevrildi…”

“Karabük Yap-Boz Tahtasına Çevrildi…”

Yayın: 17.04.2019 20:23
Paylaş:
A+ A-

26.Dönem Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin, Burhanettin Uysal ve O Dönemin Karabük Valisi Kemal Çeber’in, KARDEMİR Şirketinden temin ettikleri, Yenişehir Atatürk Anıtı olarak bilinen alana, Karabük Valilik Binası yapımı “Yılan Hikayesine..” döndü. Karabük il Genel Meclisi kararı ile “Proje İhalesi 300 bin lira civarında..” bir bedelle ihale edilen Valilik Binası’nın yapımına, Karabük Valisi ve Karabük Milletvekillerinin “Sıcak bakmadığına ilişkin..” çıkan haberler “Neler oluyor..” sorusunu beraberinde getirdi.

26.Dönem Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal ile O Dönemin Karabük Valisi Kemal Çeber’in gayretleri ile KARDEMİR Şirketinden temin edilen ve halk arasında Yenişehir Atatürk Anıtı olarak bilinen alana yapılacağı açıklanan Valilik Binası,son gelişmeler üzerine “Yılan Hikayesine..” döndürüldü.

KARDEMİR Şirketi’nden temin edilen Yenişehir Atatürk Anıtı’na yapılması planlanan ve yine Dönemin Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal’ın katkı ve çabaları ile Bakanlık Yatırım Programına aldırılan “Karabük Valilik Binası olayı..” yeni gelişmelerle geri kalmanın eşiğinde görülüyor.Bu yatırıma Karabük Milletvekillerinin ve Karabük Valisinin karşı çıktığına ilişkin “Resmi olmayan haberler Kamuoyu tarafından ilgi ile izlenirken..” İl Genel Meclisi’nin,bir önce ki dönemde “300 Bin lira bedelle..” yaptığı proje ihalesinin de sonuna gelindiği ifade edilerek “Anılan Yatırım yapılmaz ve geri kalırsa Proje İhalesini alan Firmaya ödenecek bu para da havaya gitmiş olacak..” görüşleri dile getiriliyor.

Bir dönem planlanan ve bunun için ciddi Siyasal girişimler yapılan,bir yatırım olarak gösterilen,Karabük Valilik Binası’nın,Vali değişikliği,yeni Milletvekilleri ve yeni İl Genel Meclisi tarafından,adeta,istenmeyerek askıya alınması “Çok ilginç bir gelişme olarak..” gösteriliyor ve “Karabük’te çok önemli olan bu Yatırım adeta,yaz-boz tahtasına çevrildi..” gibi değerlendirmeler yapılıyor.

Bilindiği gibi,Karabük Valiliği,şu an itibarı ile Yeşil Mahalle de,daha önce Karabük Belediye Binası olarak tasarlanıp,yaptırılan ve uzun yıllar kullanılmayan,daha sonra “Gerekli tamirat ve restorasyonu,büyük paralar harcanarak yaptırılan..” Binaya taşınmıştı ve buradan hizmet vermeye başlamıştı.Bu nedenle “Yeni bir Valilik Binası’na gerek yok..” şeklinde ki görüşlerde Karabük gündeminde konuşulan konular arasında.

3 kişi görüş bildirdi

  1. Karabük Akıllı Şehir Sistemine Geçsin, Yoksa aklıyla çok dalga geçerler...

    Karabük Akıllı Şehir geçsin Bunu yapan üstlenen şirketler var vatandaş olarak fillerin kavgasında ne ayağa kalkabiliyoruz nede, yürüyebiliyoruz.
    Şimdi bir is adamı olarak desem madem bu alt yapılar gelmiyor Karabük-Ankara Yüksek Hızlı tren alt yapısı maliyetini ben karşılıyorum kardeşim yapın … ne olur…
    O yüzden Koca binalara gerek yok boş verin bunlardan önemli gelişmeler var dünya da dijitalleşme, var şehirlerde buna ayak uyduruyor Akıllı şehirler tasarlıyor artık firmalar…
    Algoritma yazılımlar, yapay zeka ile buluşuyor… sürücüsüz arabalar kullanılmaya başlamış…
    Bizim ödüllü binaya da 10 yıl içinde 2 misli daha tamir, masrafı yapılmış…
    Kimse hesap sormamış yargı soruşturma yapmamış…
    O yüzden Karabük’ü gerçekten düşünen, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak genişlemesini isteyen kendisini sorgulasın bugün, bu doğrultuda, yine kendisini yeterli bulmayan gelişen teknolojiye ve gelen nesilin beklentileri altında kalacağı performansı hisseden STK, Kamu, Yerel yönetim herkes yönetim ve karar merkezinde görev yapan herkes bu makamları gelir eve ekmek götürme makamı olarak değerlendirmeyip sessizce bıraksın…

  2. Muhalif

    Kent Meydanında Atatürk anıtı var, yeterli de ama bağımsız ve millet egemenliğine dayalı bir sistem kurmaya çalışan Atatürk’ün varisi oldukları iddiasında olan ama Türkiye’yi bölmek isteyenlerle enseye tokat olanların tribünlerine el sallamaları sadece mide bulandırıcı!… Bence Valilik binası bir an önce yapılmalıdır.

  3. imamoğlu

    Türkiye’yi bölmek isteyenlerle kimlerin aşağılık menfaatleri uğruna nasıl kolkola girdiklerini bu millet gördü ve tokadı yapıştırdı.Bu öyle bir tokat ki acısı 4,5 sene sürer. Yetmediyse son bir şamar da o zaman gelir.Valilik binasına yer mi yok,yeter bu bina sevdası,gösteriş merakı.Millet açlıktan kırılıyor, ülkenin dört bir yanında saltanat binaları son gaz devam ediyor.Allah’tan korkun Allah’tan ,eğer az bir inancınız varsa.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaspersky’den 2023 kritik siber olay raporu

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Kaspersky Yönetilen Tespit ve Müdahale (MDR) ekibine göre, doğrudan insan müdahalesi içeren yüksek ciddiyetli olayların sıklığı 2023'te günde 2'nin üzerine çıktı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Yıllık olarak yayınlanan rapor, raporda yer alan olaylar hakkında, niteliklerine, sektörlere ve coğrafi bölgelere göre dağılımlarıyla ilgili bilgi sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Güvenlik Operasyonları Merkezi Başkanı Sergey Soldatov, şirketin geçen yıl daha az sayıda yüksek önem derecesine sahip olay tespit ettiğini belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

“Ancak orta ve düşük önem derecesine sahip olayların sayısında eş zamanlı bir artış gözlemlendi. Olayların bu şekilde yeniden dağılımı, saldırılara aktif insan katılımının görünür izleri olmadan kötü amaçlı yazılımların tespit edilmesiyle ilişkilendiriliyor. Bu durum 'araçların metalaşması' ile açıklanabilir. Bununla birlikte, yüksek nitelikli olayların sayısının düşük olmasının mutlaka düşük hasar anlamına gelmediğini anlamak önemlidir. Hedefli saldırılar artık daha dikkatli planlanıyor ve daha tehlikeli hale geliyor. Bu nedenle, deneyimli SOC analistlerinin yardımıyla yönetilen etkili otomatik siber güvenlik çözümlerinin kullanılmasını öneriyoruz.”

Rapor saldırganların geçen yıl kullandıkları en yaygın taktik, teknik ve araçları da vurguluyor. Bu sonuçlar, Kaspersky Güvenlik Operasyonları Merkezi (SOC) tarafından tespit edilen MDR olaylarının analizine dayanıyor.

Rapora göre tespit edilen tüm ciddi olayların yüzde 22,9'u kamu sektöründe kaydedildi. İkinci sırada BT şirketleri yüzde 15,4 ile yer alırken, onları sırasıyla %14,9 ve %11,8 oranında finans ve sanayi şirketleri takip etti.

– “Saldırıların metalaşması”

Raporda yer alan olayların niteliğine bakıldığında, yaklaşık yüzde 25'inin bireyler tarafından gerçekleştirildiği görülüyor. Bunların yüzde 20'den biraz fazlası, Kaspersky tarafından daha önce hedefli saldırılar olarak sınıflandırılan, ancak müşterinin açık onayı üzerine 'siber tatbikat' olarak belirlenen çeşitli “siber tatbikat” türlerini içeriyordu.

Ciddi sonuçlara yol açan kötü amaçlı yazılım saldırılarının oranı 2023'te önceki yıllara kıyasla biraz düşmüş ve rapor edilen toplam kritik olayların yüzde 12'sinden fazlasını oluşturdu. Bu düşüş, son yıllarda yüksek ciddiyete sahip olayların en küçük payını temsil ediyor ve bu durum “saldırıların metalaşmasına” bağlanıyor.

Bu eğilim, kasıtlı veya kazara sızıntılar nedeniyle yaygın hale gelen hedefli kampanyalar yürütmek için önceden geliştirilmiş araçların yaygın olarak benimsendiğini gösteriyor. Söz konusu araçlar otomatik saldırı senaryoları uygulama girişimlerinde tekrar tekrar kullanılıyor.

2023 MDR'nin raporu ayrıca hedefli saldırı kalıntılarının, kamuya açık kritik güvenlik açıklarının ve sosyal mühendislik kullanımının tespit edildiği olayların yüzde 4-5 oranında olduğunu ortaya koydu.

Gelişmiş saldırılara karşı korumayı artırmak için şirketlere etkili siber güvenlik çözümleri uygulamaları, bunları yönetmek için nitelikli uygulayıcılar tutmaları veya MDR ve Olay Müdahalesi gibi yönetilen güvenlik hizmetlerini benimsemeleri tavsiye ediliyor.

Hizmetler, tehdit tanımlamasından sürekli koruma ve düzeltmeye kadar tüm olay yönetimi döngüsünü kapsıyor. Ayrıca bu hizmetler, kaçamak siber saldırılara karşı korunmaya, olayları araştırmaya ve bir şirketin güvenlik çalışanı olmasa bile ek uzmanlık sağlamaya yardımcı oluyor.