Reklam
Reklam
Emine Çelik Avatarı
Emine Çelik tarafından
08 Temmuz, 2025 11:21 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’e DSİ’den 5,7 Milyar TL’lik Dev Yatırım

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Karabük’te tarım ve altyapı alanında büyük bir dönüşüm başlatacak yatırımlar için düğmeye bastı. Toplam 5 milyar 700 milyon TL bütçeyle hayata geçirilecek 50 proje, ilin su kaynaklarının daha verimli kullanımını sağlayacak ve kırsal kalkınmayı destekleyecek

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Karabük’te hayata geçirilecek yatırımlar kapsamında, toplam 50 proje için 5 milyar 700 milyon TL harcanacak.

Baraj, gölet, taşkın koruma, sulama sistemleri ve içme suyu projelerini kapsayan bu yatırımlar, Karabük’ün tarımında ve altyapısında tarihi bir dönüşüm başlatacak. İl genelinde kırsal kalkınmayı destekleyecek projeler, su kaynaklarının daha verimli kullanılmasına da imkân sağlayacak.

Yatırım programı kapsamında Karabük’te 9 adet baraj ve gölet, 29 adet taşkın koruma tesisi, 8 adet sulama projesi, 3 adet bakım-onarım çalışması ve 1 adet içme suyu projesi olmak üzere toplamda 50 proje hayata geçirilecek.

“KARABÜK’ÜN DÖRT BİR YANINA BEREKET AKACAK”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, DSİ projelerinin yalnızca teknik altyapıya değil, aynı zamanda bölge ekonomisine de canlılık getireceğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:

“Bu yatırımlar, Karabük’ümüzün her köşesine dokunan; doğrudan üreticiyi, çiftçiyi ve kırsal kalkınmayı hedef alan projelerdir. Suyun olduğu yerde bereket olur. İnşallah bu projelerle birlikte Karabük’ün dört bir yanına bereket akacak.”

“KARABÜK’ÜN ALTYAPISINDA TARİHÎ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”

Milletvekili Ali Keskinkılıç ise açıklamasında, yatırımların uzun vadeli etkilerine dikkat çekerek şunları kaydetti:
“Barajlardan sulama sistemlerine, taşkın koruma projelerinden içme suyuna kadar geniş kapsamlı bu planlama, Karabük’ün altyapısında tarihî bir dönüm noktasıdır. 2025 yılı, Karabük için bolluk ve bereket yılı olacaktır. Emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum.”

“KARABÜK’Ü HER ALANDA KALKINDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt da yaptığı açıklamada, AK Parti’nin hizmet odaklı siyaset anlayışını vurguladı:
“Bu yatırımlar, lafla değil; icraatla konuşan bir anlayışın ürünüdür. Karabük’e yapılan bu büyük yatırım, yalnızca su değil, aynı zamanda umut taşır. AK Parti, eser ve hizmet siyasetinin adıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Karabük’ü her alanda kalkındırmaya devam edeceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin