Ankara’da düzenlenen ve 10 bini aşkın sporcunun mücadele ettiği dev organizasyonda Karabük’ün yıldızı parladı. Minik sporcu Gökçe İkra Şentürk, çıktığı minderde rakiplerine geçit vermeyerek Türkiye üçüncüsü oldu.
Türkiye’nin en büyük ikinci güreş festivali olarak nitelendirilen ve 18-25 Temmuz 2026 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen organizasyonda, Karabük Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) sporcusu Gökçe İkra Şentürk, minderdeki başarılı performansıyla göz doldurdu.
Kadınlar U12 kategorisi 30 kilogramda mindere çıkan başarılı milli sporcu adayı, turnuva boyunca sergilediği üstün teknik ve mücadele azmiyle rakiplerini geride bırakarak üçüncülük kürsüsüne çıkmaya hak kazandı. Yaklaşık 10 bin sporcunun katıldığı dev organizasyonda elde ettiği bu dereceyle dikkatleri üzerine çeken Şentürk, Karabük sporuna büyük bir gurur yaşattı.
Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, başarının altı çizilirken, “Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak sporcumuz Gökçe İkra Şentürk’ü ve bu anlamlı başarıda emeği geçen antrenörlerini yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Minik pehlivanın bu başarısı, kentte büyük sevinçle karşılanırken, gelecekteki hedeflerinin daha büyük şampiyonalar olduğu öğrenildi.

