Karabük’te düzenlenen Okul Sporları Paletli Yüzme İl Seçmeleri’nde başarılı bir performans sergileyen Muhammed Fatih Lord, derecesini geliştirerek Türkiye finallerine katılma hakkı elde etti.
Karabük’te gerçekleştirilen seçmelerde genç sporcular Türkiye finallerine katılabilmek için kıyasıya mücadele etti. Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Proje Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Muhammed Fatih Lord, sergilediği performansla dikkat çekti.
Daha önce Türkiye şampiyonluğu bulunan Muhammed Fatih Lord, il seçmelerinde de derecesini geliştirerek Gaziantep’te düzenlenecek Okul Sporları Paletli Yüzme Türkiye Final Müsabakaları’na katılma hakkı kazandı.
Genç yaşına rağmen disiplinli çalışması ve spora olan bağlılığıyla öne çıkan Muhammed Fatih Lord’un, Türkiye finallerinde Karabük’ü ve okulunu en iyi şekilde temsil etmesi bekleniyor.
Gaziantep’te gerçekleştirilecek Türkiye finallerinde mücadele edecek olan Muhammed Fatih Lord’a başarı dilekleri iletildi.


Karabüklü yüzücü Lord, Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı
Dağcılar, 700 yıllık Kov Kalesi’ne Türk bayrağı asarak Milli Takım’a destek verdi
Gümüşhane’nin merkeze bağlı Esenyurt köyü sınırlarında bulunan yaklaşık 700 yıllık Kov Kalesi’nde dağcılar, kalenin eteklerine Türk bayrağı asarak A Milli Futbol Takımı’na başarı dileklerinde bulundu.
Doğu Karadeniz’in en görkemli kalelerinden biri olarak gösterilen ve tarihi ile doğal güzelliğiyle öne çıkan Kov Kalesi, bu kez anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Deniz seviyesinden bin 760 metre yükseklikte bulunan kalenin yamaçlarında dağcılık eğitimi alan sporcular, zirveye Türk bayrağı asarak A Milli Futbol Takımı’na destek mesajı verdi.
İl merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan, tarihi kalede Türk bayrağını dalgalandıran Artabel Doğa, Dağcılık Spor Kulübü sporcuları, Milli Takım’a başarı dileklerini iletti.
“Kalbimiz, yüreğimiz ve dualarımız milli takımla”
Etkinliğe katılan Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, “Bugün Gümüşhane Merkeze bağlı Esenyurt köyü sınırları içerisinde yer alan Kov Kalesi’ne çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptık. Katılım imkânı bulduk. Tabii tarihiyle, doğasıyla Gümüşhane’mizin muhteşem coğrafyalarından, muhteşem konumlarından bir tanesi. Bizim için önemli olan hususlardan, ilk olan hususlardan bir tanesi de şu ki bugün Gümüşhane’mizde ilk temel dağcılık eğitimi verildi, kursu verildi. Daha sonraki süreçte de yine biraz önce bahsettiğim Kov Kalesi altındaki kayalarda pratik yapma imkânları bulduk. Biz de bu deneyimi yaşadık. Kayadan yaklaşık bir 15-20 metrelik bir yükseklikten dağcılık kurallarına uyarak hocalarımızın yönlendirmeleriyle, inme imkânını yaşadık. Tabii bu içinde bulunduğumuz süreç Dünya Kupası süreci. Burada da yapılan faaliyetlerimizde milli takıma destek görsellerini de hep birlikte gururla paylaşmış olduk. Kalbimizde, yüreğimizde, dualarımızda milli takımla” dedi.
İkinci kademe dağcılık antrenörü Bilgen Güner Cabbaroğlu da, “Kov Kalesi gerçekten manzarasıyla, doğasıyla da çok güzel bir yer. Ben zaten 25 yıl önce Gümüşhane’de çalıştığım için burayı ve doğasını biliyorum. Arkadaşlara da başarılı faaliyetler diliyorum. Milli takıma tabii ki her zaman tam destek” diye konuştu.
“Türk bayrağını Kov Kalesi’ne asarak milli takımımıza destek olmak istedik”
Gümüşhane Artabel Doğa, Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Ali Koçyiğit, “Eğitimlerimiz yaz dağcılık eğitimleri olarak devam ediyor. 11 sporcumuzla beraber eğitimlere katıldık. Gümüşhane bölgesini araştırdığımız zaman Kov Kalesi’nin hem yapısı olarak hem de taştaki sağlamlığı olarak en uygun rota olduğunu belirledik. Bugün burada yaptığımız etkinliğin amacı kalemize, görkemli kalemize Türk bayrağımızı asarak milli takımımıza destek vermek. Milli takımımıza başarılar diliyorum. İnşallah güzel bir sonuçla sonuçlanır” ifadelerini kullandı.

