Karabüklüler Bolu’da Dijital Diş Protezi Tercih Ediyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.06.2024 15:30
A+ A-

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, dijital ölçüm ve 3 boyutlu yazıcı teknolojilerini kullanarak protez diş üretiminde önemli bir yenilik sunuyor. Bu yöntem sayesinde Karabüklü hastalar, daha kısa sürede ve daha yüksek konforla protez dişlerine kavuşabiliyor.

BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamiyet Kılınç, dijital sistemlerin getirdiği avantajlar hakkında bilgi verdi. Kılınç, dijital ölçüm ve üretim sistemleri sayesinde hastaların eski yöntemlerde karşılaştığı uzun bekleme sürelerinin ve mide bulantısı gibi rahatsızlıkların ortadan kalktığını belirtti.

Karabük’ten Gelen Hastalara Özel Hizmet

Karabük ve çevre illerden gelen birçok hasta, BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde dijital yöntemlerin sağladığı avantajlardan faydalanıyor. Doç. Dr. Kılınç, dijital ölçüm ve üretim sistemlerinin sağladığı zaman tasarrufuna dikkat çekerek, protez dişlerin aynı gün içerisinde hastalara teslim edilebildiğini ifade etti. Bu sayede Karabük’ten gelen hastalar, uzun süre beklemeden tedavilerini tamamlayabiliyorlar.

Hasta Konforu Ön Planda

Kılınç, dijital sistemlerin hasta konforunu artırdığını vurgulayarak, “Geleneksel ölçüm yöntemlerinde kullanılan oyun hamuru kıvamlı materyaller, hastalarda mide bulantısına yol açabiliyordu. Dijital tarama yöntemi ile bu sorun tamamen ortadan kalktı. Hastalarımız, daha rahat bir tedavi süreci yaşıyor” dedi.

Verilerin Arşivlenmesi ve Hızlı Üretim

Dijital ölçüm yöntemleri sayesinde hastaların verileri bilgisayar ortamında arşivlenebiliyor. Bu durum, protezlerin kaybolması veya zarar görmesi durumunda yeni bir ölçüm almadan hızlı bir şekilde üretim yapılmasını sağlıyor. Doç. Dr. Kılınç, “Bir telefon görüşmesi ile hastamızın protezini yeniden üretebiliyor ve geldiğinde teslim edebiliyoruz” dedi.

Karabüklü Hastalar Memnun

Kılınç, Karabük’ten gelen hastaların dijital sistemlerle sunulan hızlı ve konforlu hizmetten son derece memnun olduğunu belirtti. Karabüklü hastalar, özellikle sosyal hayatta estetik görünümün önemli olduğu durumlarda, uzun süre dişsiz kalmak istemediklerinden kısa sürede tamamlanan tedavilerden dolayı BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi’ni tercih ediyorlar.

Dijital ölçüm ve 3 boyutlu yazıcı teknolojileri ile protez diş üretiminde çığır açan BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi, Karabüklü hastaların da tercihi haline gelmiş durumda. Hızlı, konforlu ve yüksek doğrulukta protez diş üretimi ile hastalar, memnuniyetle tedavilerini tamamlayarak fakülteden ayrılıyorlar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Beşiktaş maçı hazırlıklarını sürdürdü

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.09.2024 08:07
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında 15 Eylül Pazar günü sahasında Beşiktaş ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde ilk 30 dakikası basına açık olan akşam antrenmanı ısınma hareketleriyle başladı. İdman, koordinasyon ve dar alanda baskılı oyun ile devam etti.

Antrenmana, sakatlıkları bulunan Anthony Nwakaeme, Hüseyin Türkmen, Edin Visca ve Enis Destan ile izinli olan John Lundstram katılmadı.

Bordo-mavililer, hazırlıklarını yarın yapacağı çift antrenmanla sürdürecek.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331