Karabüklüler Bolu’da Dijital Diş Protezi Tercih Ediyor

Karabüklüler Bolu’da Dijital Diş Protezi Tercih Ediyor

Yayın: 03.06.2024 15:30
Paylaş:
A+ A-

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, dijital ölçüm ve 3 boyutlu yazıcı teknolojilerini kullanarak protez diş üretiminde önemli bir yenilik sunuyor. Bu yöntem sayesinde Karabüklü hastalar, daha kısa sürede ve daha yüksek konforla protez dişlerine kavuşabiliyor.

BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamiyet Kılınç, dijital sistemlerin getirdiği avantajlar hakkında bilgi verdi. Kılınç, dijital ölçüm ve üretim sistemleri sayesinde hastaların eski yöntemlerde karşılaştığı uzun bekleme sürelerinin ve mide bulantısı gibi rahatsızlıkların ortadan kalktığını belirtti.

Karabük’ten Gelen Hastalara Özel Hizmet

Karabük ve çevre illerden gelen birçok hasta, BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde dijital yöntemlerin sağladığı avantajlardan faydalanıyor. Doç. Dr. Kılınç, dijital ölçüm ve üretim sistemlerinin sağladığı zaman tasarrufuna dikkat çekerek, protez dişlerin aynı gün içerisinde hastalara teslim edilebildiğini ifade etti. Bu sayede Karabük’ten gelen hastalar, uzun süre beklemeden tedavilerini tamamlayabiliyorlar.

Hasta Konforu Ön Planda

Kılınç, dijital sistemlerin hasta konforunu artırdığını vurgulayarak, “Geleneksel ölçüm yöntemlerinde kullanılan oyun hamuru kıvamlı materyaller, hastalarda mide bulantısına yol açabiliyordu. Dijital tarama yöntemi ile bu sorun tamamen ortadan kalktı. Hastalarımız, daha rahat bir tedavi süreci yaşıyor” dedi.

Verilerin Arşivlenmesi ve Hızlı Üretim

Dijital ölçüm yöntemleri sayesinde hastaların verileri bilgisayar ortamında arşivlenebiliyor. Bu durum, protezlerin kaybolması veya zarar görmesi durumunda yeni bir ölçüm almadan hızlı bir şekilde üretim yapılmasını sağlıyor. Doç. Dr. Kılınç, “Bir telefon görüşmesi ile hastamızın protezini yeniden üretebiliyor ve geldiğinde teslim edebiliyoruz” dedi.

Karabüklü Hastalar Memnun

Kılınç, Karabük’ten gelen hastaların dijital sistemlerle sunulan hızlı ve konforlu hizmetten son derece memnun olduğunu belirtti. Karabüklü hastalar, özellikle sosyal hayatta estetik görünümün önemli olduğu durumlarda, uzun süre dişsiz kalmak istemediklerinden kısa sürede tamamlanan tedavilerden dolayı BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi’ni tercih ediyorlar.

Dijital ölçüm ve 3 boyutlu yazıcı teknolojileri ile protez diş üretiminde çığır açan BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi, Karabüklü hastaların da tercihi haline gelmiş durumda. Hızlı, konforlu ve yüksek doğrulukta protez diş üretimi ile hastalar, memnuniyetle tedavilerini tamamlayarak fakülteden ayrılıyorlar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.