Karabükspor, Bliznichenko’yu kadrosuna kattı

Karabükspor, Bliznichenko’yu kadrosuna kattı

Yayın: 17.01.2017 23:45
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (İHA) – Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor, Ukrayna’nın Dnipro takımında forma giyen kanat oyuncusu Andriy Bliznichenko’yu 2,5 yıllığına kadrosunu kattı.

Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısına Akhisar Belediyespor galibiyetiyle başlayan Karabükspor, kadrosuna bir takviye daha yaptı. Ukrayna ekiplerinden Dnipro forması giyen kanat oyuncusu Andriy Bliznichenko, Karabükspor’la 2,5 yıllık sözleşme imzaladı. Dün Karabük’e gelen ve Asbaşkan Tolga Gül ile Hikmet Ferudun Tankut Tesisleri’nde görüşen 22 yaşındaki Bliznichenko, resmi sözleşmeyi imzaladı.

Kardemir Karabükspor Asbaşkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Tolga Gül, yaptığı açıklamada, Bliznichenko ile kadrolarının güçlendiğini belirterek, “Genç bir oyuncu olmasına rağmen kendini kanıtlamış bir isim. Ukranya’da Dnipro takımında oynuyor ve bir süredir takibimizdeydi. Hem aldığı süreler hem de oynadığı oyunla genç yaşına rağmen kendini ispat etmiş bir oyuncu. Sağ açık ve sol açık oynayabiliyor. Türkiye’de Karabükspor’da gelişimini tamamlayacağını ve takımıza katkı vereceğini düşünüyoruz. Camiamızı hayırlı olsun” dedi.

Gül, Romanya Ligi’nde Astra Giurgiu forması giyen Cristian Sapunaru’nun transferiyle ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini kaydederek, “Devre arasında transferi sonuçlandırmak kolay değil. Oynayan oyuncuyu almak çok zor ve bunlardan biri de Sapunaru. Takımında direkt oynayan ve sürekliliği olan bir oyuncu. Takımı bırakmak istemiyor. Çalışmalar burada kendini gösteriyor. Kendisini getirmeye çalışıyoruz. Belki bu hafta olmaz ama transferin sonuna kadar kadromuza katacağımızı tahmin ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Bliznichenko ise Kardemir Karabükspor’a geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Türkiye Ligi, Avrupa’nın önemli liglerinden biri. Elimden gelenin en iyisini yaparak takıma faydalı olmak istiyorum. Takım arkadaşlarımla birlikte takımımızı Süper Lig’de en iyi yere taşımak istiyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

ÇÖP KONTEYNERLERİNDE ÜÇ ÖĞÜN YAŞAM..!

Yayın: 02.05.2024 15:14
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te son günlerde çöplerin yanında çoluklu çocuklu kadın veya bazı erkeklerin bireysel olarak çöpleri karıştıran görüntüleri artmaya başladı. Bu durum, vatandaşların psikolojisini de olumsuz etkiliyor.
Çöp karıştıran kişi veya kişilerin her gün belirli saatlerde belli çöp konteynerlerinin çevresinde olduğu görülüyor.
Vatandaşlar, bu durumun sadece bir yoksulluk belirtisi olmadığına inanıyor ve bu kişilere sosyal yardım ve psikolojik destek sağlanması gerektiğini düşünüyor. Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının, bu konuda hassasiyetle harekete geçmesi ve çözüm bulması talep ediliyor.

Kısa süreli çözüm olarak da özellikle zincir “üç harfli” market ve süper marketlerin yanındaki çöp konteynerlerinin düzenlenmesi öneriliyor. İhtiyaç sahiplerine uygun bir şekilde sebze ve meyvelerin ayrı konulması, çözüm arayışlarının bir parçası olarak gösteriliyor. Çöpten yiyecek toplamak zorunda kalan insanların durumu ise derin bir üzüntü yaratıyor.
Çöplerin karıştırılması, hayat pahalılığı ile mücadele eden vatandaşları bile etkilemeye başladı. Artık bu eylemler gizlenmeden, gözler önünde yapılmaya başlandı ve insan olmanın paradoksunu yaşatıyor. Bu durumun önlenmesi ve çözüm bulunması gerekliliği her geçen gün daha da önem kazanıyor.
Karabük’te ve ilçelerinde son günlerde artarak yaşanan insanların çöpten yiyecek toplamak zorunda kalmaları, bu durumun nasıl önlenebileceği ve çözüm bulunabileceği üzerinde düşünülmesi gerektiğinin altını çiziyor. Artık insanların çöplerden değil, düzenli bir şekilde yardım alarak yaşamlarını sürdürmeleri gerektiği görüşü ön plana çıkıyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)