Karabük Belediyesi’nin öncülüğünde, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Enerjisa iş birliğiyle etraf düzenlemesini içeren 100 milyon TL’lik yatırımın çalışmaları başladı.
Proje çerçevesinde 1.8 kilometre uzunluğunda refüj düzenlemesi yapılarak kaldırımlar büsbütün yenilenip çağdaş aydınlatma direkleri yerleştirilecek. Ayrıyeten peyzaj çalışmaları ve binaların dış cephe düzenlemeleriyle bölge, çağdaş ve estetik bir görünüme kavuşturulacak. Yenileme çalışmalarıyla Karabük halkına daha inançlı, estetik ve konforlu bir ulaşım güzergâhı sunulması hedefleniyor. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projenin kıymetine dikkat çekerek yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı: “Bu güzergâh, Karabük’ün en ağır ve değerli ulaşım noktalarından biri. Başlattığımız bu proje ile bölgeyi çağdaş, inançlı ve estetik bir hale getireceğiz. Karayolları ve Enerjisa ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, yalnızca bugünü değil, Karabük’ün geleceğini de inşa etmeye yönelik bir adım. Daha yaşanabilir bir Karabük için çalışmalarımızı tüm gücümüzle sürdüreceğiz.”


Karabük’te 100 milyon TL’lik yatırım çalışmalarına başlandı
Karabük Yenişehir Yazlık Sineması İlk Gösteriminde Milli Takım İçin Doldu Taştı
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın, “2002’deki o unutulmaz birlik ruhunu yeniden canlandırıyoruz” diyerek tüm şehri davet ettiği dev organizasyon büyük bir katılımla gerçekleşti.
Karabüklüler, kapılarını yeniden açan Yenişehir Yazlık Sineması’nda dünya kupası heyecanını dev ekranda yaşamak için sabahın ilk ışıklarında bir araya geldi.
Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda vatandaşlar, 2026 Dünya Kupası grup maçında A Milli Futbol Takımı’nın Avustralya ile oynadığı karşılaşmayı Yenişehir Yazlık Sineması’nda dev ekrandan izledi.
Yakın zamanda yeniden hizmete açılan Yenişehir Yazlık Sineması’nda gerçekleştirilen etkinlik öncesinde vatandaşlar, sabah namazında bir araya geldi. Yenişehir Çamlık Camii’nde kılınan sabah namazının ardından katılımcılara çay ve çorba ikramında bulunuldu. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın davetiyle düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sinema alanına gelen Karabüklüler, milli maç heyecanını birlikte yaşadı. Yeniden hizmete açılan tarihi Yenişehir Yazlık Sineması, organizasyonda yoğun ilgi gördü. Türk bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar, karşılaşma boyunca A Milli Futbol Takımı’na destek verdi. 2026 Dünya Kupası grup karşılaşmasında A Milli Futbol Takımı, Avustralya’ya 2-0 mağlup oldu.
Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, organizasyona katılan vatandaşlara teşekkür ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Karabük Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik, yazlık sinemanın ilk gösterimi oldu.


