İhlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2025 23:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’te 11 Mayıs’ta Berberler ve Kuaförler Festivali düzenlenecek

Karabük’te 11 Mayıs’ın "Berberler ve Kuaförler Günü" olarak ilan edilmesi dolayısıyla, bu yıl ilk kez "Berberler ve Kuaförler Festivali" düzenlenecek.

Karabük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık, etkinliklerle dolu bir gün geçireceklerini belirterek tüm vatandaşları festivale davet etti.

Göreve geldikleri günden bu yana oda üyeleriyle birlikte mesleklerini en iyi noktaya taşımak için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Işık, "11 Mayıs’ta Kemal Güneş Caddesi’nde festivalimizin açılışını mehteran takımı eşliğinde yapacağız. Festival kapsamında stantlar kurarak meslektaşlarımızın yeteneklerini sergileyeceğiz, manken yürüyüşleri düzenleyeceğiz" dedi.

Festival programı akşam saatlerinde de devam edecek. Başkan Işık, etkinliklerin Kanyon Düğün Salonu’nda verilecek akşam yemeği ve 100. Yıl Kültür Merkezi’nde mesleki gösterilerle süreceğini belirtti.

Işık, "Bizim mesleğimizde görsellik ön planda. 11 Mayıs’ta berber ve kuaförlerin nasıl sanatkâr olduklarını herkese göstereceğiz. Yolumuzda kararlılıkla ilerliyoruz" diye konuştu.

Haftalık tatil uygulaması konusunda da çok hassas olduklarını dile getiren Işık, bu konuda üyelerin haklarını korumak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Festivalin tüm vatandaşlara açık olduğunu yineleyen Işık, katılım çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2025 15:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bolu’da yaban hayatı bilinci yaygınlaşıyor

Bolu Tabiat Muhafaza ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü (DKMP) takımları tarafından, yaban hayvanlarının korunması ve beşerlerle olan etkileşimlerinin sağlıklı bir biçimde yönetilmesi hususlarında vatandaşlara yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.
Bolu’da, 2025 yılından bu yana vatandaşlar tarafından Tabiat Muhafaza ve Milli Parklar Müdürlüğü takımlarına yapılan ihbarlar üzerine, 15 yaban hayvanı tedavi edilerek doğal hayat alanlarına bırakıldı. DKMP takımları, yaban hayvanlarının korunması ve doğal hayatla insan etkileşiminin olumlu istikamette geliştirilmesi gayesiyle kıymetli çalışmalar yürütmeye devam ediyor.
Bu çalışmalar kapsamında, din vazifelileri, muhtarlar, kolluk kuvvetleri ve öğrencilere yönelik olarak "Yaban Hayatı-İnsan Etkileşimleri ve Farkındalık Semineri" düzenlendi. Seminer kapsamında toplam 504 bireye, yaban hayatının korunmasının kıymeti ve insan-yaban hayvanı bağlarında istikrarın sağlanması için yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.
Yetkililer, yaban hayatına yönelik farkındalık seminerlerinin önümüzdeki devirde üniversite öğrencilerine de verileceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.