Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
12 Haziran, 2026 15:57 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’te 13 Yıllık Yazlık Sinema Hasreti Sona Eriyor

Karabük Belediyesi, şehrin kültürel hafızasında derin izler bırakan tarihi Yenişehir Yazlık Sineması’nı aslına uygun titiz bir restorasyonla yeniden şehre kazandırdı.

İlk kez 1958 yılında kapılarını açan ve yarım asırdan fazla bir süre Karabüklülerin en önemli sosyalleşme alanı olan tarihi mekan, 2013 yılındaki kapanışının ardından bu hafta sonu küllerinden doğuyor.

Karabük Belediyesi ve KARDEMİR iş birliğiyle yürütülen projede, toplam 1.912 metrekarelik açık alan tamamen yenilendi. Nostaljik sinema ruhunu koruyan açık hava oturma alanı ve peyzaj düzenlemelerinin yanı sıra, komplekse vatandaşların kullanımına sunulmak üzere modern bir okuma salonu ile büfe alanı da eklendi.

BAŞKAN ÇETİNKAYA BİR SÖZÜNÜ DAHA TUTTU

Yenilenen çehresiyle göz kamaştıran Yenişehir Yazlık Sineması, 13 Haziran Cumartesi günü saat 20.00’de kapılarını açacak. Açılışa özel film gösterimi ile başlayacak etkinlikler, hız kesmeden devam edecek. 14 Haziran Pazar günü ise alana kurulacak dev ekranda, Karabüklüler açık havada hep birlikte Dünya Kupası maçı izlemenin heyecanını yaşayacak.

Açılış öncesi açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, mekanın şehir için taşıdığı anlama dikkat çekerek şunları söyledi:

“Karabük’e ve hemşehrilerimize verdiğimiz bir sözümüzü daha yerine getirmenin, bir projemizi daha hayata geçirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 1958’den beri Karabüklülerin en güzel anılarını biriktirdiği bu değerli mirası atıl durumdan kurtararak yeniledik. Açılışını yapacağımız Yenişehir Yazlık Sinemamız; sinema alanı, yeşil alanı, okuma salonu ve sosyal donatılarıyla artık yaşayan bir kültür merkezi olacak.

Cumartesi gecesi nostalji rüzgarları estirirken, pazar günü de bu güzel alana dev ekran kurarak Dünya Kupası maçlarını hemşehrilerimizle birlikte açık havada izleyeceğiz. Tüm halkımızı aileleriyle birlikte hem bu tarihi açılışa hem de pazar günkü maç coşkusunu paylaşmaya davet ediyorum.”

Yenişehir Yazlık Sinemasının açılışıyla birlikte, Karabük’ün eski yazlık sinema kültürü ve birlik ruhu yıllar sonra yeniden hayat bulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 16:56 tarihinde yayınlandı
0 0

Trabzon’a gelen yabancı turist azaldı, yerli turist arttı

Trabzon’da turizm sezonuna ilişkin veriler, kentin ziyaretçi profilinde değişimi ortaya koydu. Yılın ilk 5 ayında yabancı turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 azalarak 98 bin 17’ye gerilerken, yerli turist sayısı yüzde 57 artışla 274 bin 618’e çıktı. Böylece toplam ziyaretçi sayısı yüzde 28’lik artışla 372 bin 635 olarak kaydedildi.

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla Trabzon’da Turizm Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıya, Trabzon Valisi Tahir Şahin, Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Milletvekili Karaismailoğlu, “Tabii ki dünyadaki gelişmeler de özellikle yurt dışı ziyaretçilerimizi etkilemekte. Onları minimuma indirmek ve pozitif pozisyona geçmesi içinde sektörümüzle bir araya gelmemiz gerekiyor. Körfez’deki gelişmeleri şehrimiz açısından da yakından takip ediyoruz. Belki şu anda çok az da olsa negatif anlamda bir gelişme var ama önümüzdeki günler itibarıyla çok parlak bir sezon gözüküyor. İnşallah mayıs ayındaki küçücük gerilemeyi belki haziran ayı itibarıyla hızlıca atlatacağız. Pazar çeşitliliği açısından, ulaşım anlamında da özellikle Avrupalı turistlerin ve Türk cumhuriyetlerindeki ziyaretçilerin artırılması açısından önemli gelişmeler var. Bunları birebir yakından takip ediyoruz. Ayrıca büyükelçiliklerimizle müthiş bir koordinasyon halindeyiz. Yine şehrimizdeki sektörün gelişmesi açısından bu temasları önemsiyoruz. İnşallah bunlar önümüzdeki günlerde ve önümüzdeki yıllarda çok daha fazla katma değer sağlayarak buraya yansıyacaktır” dedi.

Trabzon’da toplam ziyaretçi sayısı yüzde 41 arttı

Trabzon’da 2026 yılı turizm verileri, kentte yerli turist hareketliliğinin arttığını ortaya koydu. Mayıs ayında kente gelen yerli turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 107 artarken, toplam ziyaretçi sayısı da yüzde 41 yükseldi. Yılın ilk 5 aylık döneminde ise yabancı turist sayısında düşüş yaşanmasına rağmen yerli turistteki artış sayesinde toplam ziyaretçi sayısı yüzde 28 arttı.

Turizm verilerine göre, Mayıs 2026’da Trabzon’a gelen yabancı turist sayısı geçen yılın aynı ayındaki 57 bin 343 kişiden 51 bin 342’ye gerileyerek yüzde 10 azaldı. Aynı dönemde yerli turist sayısı ise 44 bin 61’den 91 bin 272’ye yükselerek yüzde 107 artış gösterdi. Böylece Mayıs ayında kente gelen toplam ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemindeki 101 bin 404 kişiden 142 bin 614’e çıkarak yüzde 41 arttı.

Yılın ilk 5 ayını kapsayan ocak-mayıs döneminde de Trabzon’u ziyaret eden yabancı turist sayısı geçen yılın aynı dönemindeki 115 bin 344 kişiden 98 bin 17’ye gerileyerek yüzde 15 azaldı. Yerli turist sayısı ise 175 bin 423’ten 274 bin 618’e yükselerek yüzde 57 artış kaydetti.

Ocak-mayıs döneminde toplam ziyaretçi sayısı da geçen yılın aynı dönemindeki 290 bin 767 kişiden 372 bin 635’e çıkarak yüzde 28 arttı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.