blank
Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
24 Kasım, 2024 15:36 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 25.11.2024 10:57

Karabük’te 24 Kasım Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

Karabük'te 24 Kasım Öğretmenler Günü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi tarafından anlamlı bir programla kutlandı. 100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Vali Mustafa Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz'un yanı sıra il protokolleri, çok sayıda öğretmen ve veliler katıldı.

Duygu Dolu Anlar

Program saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan özel bir video gösterimi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in kutlama mesajı sunuldu. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş'ın konuşmasıyla devam eden programda, öğretmenlik mesleğinin topluma ve geleceğe öncü olduğu vurgulandı.

Yeni Öğretmenlere Yemin Töreni

Göreve yeni başlayan öğretmenler için düzenlenen yemin töreni, salondaki herkesin duygulu anlar yaşamasına neden oldu. Törenin ardından, öğretmenler arasında düzenlenen “Anı Yarışması”nda birinci seçilen eser okundu ve büyük beğeni topladı.

Emekli Öğretmenlere Teşekkür ve Ödüller

Emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri ve plaketleri, Vali Mustafa Yavuz tarafından takdim edildi. Öğretmenlere uzun yıllar boyunca eğitim faaliyetlerine katkılarından dolayı teşekkür eden Vali Yavuz, şunları söyledi:

Eğitim Kenti Karabük’ünüzün çok kıymetli öğretmen ve idarecilerinizin 24 Kasım Öğretmenler günü tebrik ediyorum. İlimizde 200 okulumuzda görev yapan ve bugün burada olan yada olmayan yaklaşık 3 bin 400 idareci ve öğretmenimizle gurur duyuyoruz. İlimizde eğitim alanında elde edilen başarıların mimarı kuşkusuz öğretmenlerimizdir. Bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Eğitim Kenti Karabük diyoruz. Bu iddiayı sizlere gündemimiz olduğu için ortaya koyuyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza göz aydınlığımız yavrularımızı, Karabük'teki yaklaşık 37.000 evladımız sizlere emanet ediyoruz. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tekrar tebrik ediyorum”

Dereceye Girenlere Ödüller Verildi

Program kapsamında, Öğretmenler Günü için düzenlenen çeşitli yarışmalara katılan öğretmenlere ödülleri Vali Yavuz tarafından verildi.

Karabük, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü coşku ve gururla kutlarken, etkinlikler öğretmenlik mesleğinin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gözlerin önüne serdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2025 15:22 tarihinde yayınlandı

Sahte kasaplara 22 bin TL idari para cezası

Kurban Bayramı’nda artan geçersiz kasap hadiselerine karşı, yetkisiz ve hijyenik olmayan ortamlarda kıyma çeken şahıslara 22 bin TL idari para cezası uygulanacak.
6 Haziran Cuma günü kutlanacak Kurban Bayramı’nın akabinde birçok vatandaş etlerini kıyma çektirmek için kasaplara başvuracak. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı gruplar, halk sıhhatini korumak hedefiyle kontrollerini artıracak. Merdiven altı ya da seyyar olarak faaliyet gösteren, yetkisi olmayan şahıslara hem 22 bin TL idari para cezası hem de ek yaptırımlar uygulanacak. Sokak ortasında kıyma çekenler de bu kapsamda cezalandırılacak.
Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, vatandaşların kendi ve sevdiklerinin sıhhati için kıyma çektirme sürecini sırf kasap esnafına yaptırmaları gerektiğini söyledi. Şen, merdiven altı ya da seyyar şahıslara prestij edilmemesi gerektiğini vurguladı.
Öte yandan, bu yıl Samsun’da kasaplar kıyma çekim fiyatını kilo başına 20 TL olarak belirledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin