Karabük'te 6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin 1’inci yıldönümünde deprem anı ve sonrası ile ilgili fotoğraf sergisi açıldı.
81 İl genelinde açılan sergi Karabük Kares AVM'nin sergi alanında düzenlendi. Vatandaşlarımız, o günü anımsatan fotoğraflar ile sergiyi gezerken, alandaki robottan da afet gününe ait görüntüleri izledi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Afetlerle mücadelede gönüllülük esaslı çalışmalar gerçekleştiriyor. Afetler yıllar boyunca çok sayıda can ve mal kaybına yol açtığı için AFAD'ın kurulması elzem oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 29 Mayıs 2009 tarihinde devlet katkısıyla faaliyet çalışmalarına başladı. AFAD'ın günümüzde yüzlerce gönüllüsü bulunuyor.
Başvuru Koşulları Nelerdir?
1- AFAD Gönüllüsü olmaya istekli 15 yaşını doldurmuş ve T.C. vatandaşı olan herkes gönüllü olabilir.
2- AFAD Gönüllüsü adaylarının eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gereklidir.
3- AFAD Gönüllülük eğitimlerine/ görevlerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gereklidir.
Nasıl Başvuru Yapabilirim?
AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir. Gönüllü adayları gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilecektir. (Esra Oğuzkağan Özkan)
Düzce’nin Yığılca ilçesinde ikinci ayı olayı yaşandı. Ayılar arıların bal kovanlarını parçalayarak balları yedi. O anlar güvenlik kamerasına anbean yansıdı.
Olay, Yığılca ormanlarında meydana geldi. Alınan bilgilere nazaran ormanlık alan içerisinde kurulan arı kovanlarının bulunduğu bölgeye iki ayı geldi. Evvel kovanları inceleyen ayılar daha sonra arıların kolonilerinin de içerisinde olduğu kovanları tek tek parçalayarak yemeye başladı. O anlar ise bölgede kovanları takip etmek için kurulan güvenlik kamerasına anbean yansıdı. İkinci defa Yığılca’nın balından yiyen ayıların baygınlık geçirip geçirmediği bilinmezken, olay Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar gruplarına iletildi.