Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
25 Eylül, 2023 00:48 tarihinde yayınlandı

Karabük’te ailesiyle trafik kazası geçiren bebeğe hemşire “sütannelik” yaptı

KARABÜK (AA) - Karabük'te anne babasıyla trafik kazası geçiren 3 aylık Naz bebeğe, hastanedeki hemşire "sütannelik" yaptı.

Karabük-Kastamonu kara yolu Kadıbükü köyü yakınlarında 20 Eylül'de şarampole devrilen otomobilde bulunan Naz bebek, anne babasıyla birlikte ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu için ilaç alan anne, aç durumdaki bebeğini emziremeyince hastanede görevli, aynı zamanda bebeği bulunan hemşire Hazan Eda Seber'den yardım istendi.

Ailenin "sütannelik" teklifini kabul eden Seber, bebeği emzirerek babasına teslim etti.

Hemşire Seber, AA muhabirine, bebeği doyurmak için biberon ve mama temin ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Biberondan süt içirmeye çalıştım ama içmedi, mamayı da yemedi çünkü anne sütüne alışkındı. Zaman ilerledikten sonra bebeğin açlığı daha da arttığı için durduramadık. Konuşma sırasında benim de küçük bebeğim olduğunu söylediğim için aile bebeğini emzirmemi rica etti. Bu ricayı geri çeviremezdim. Benim için çok özel ve gurur verici davranış olacaktı. Hemen bebeği emzirdim."

Naz bebeğin doyduktan sonra uyuduğunu anlatan Seber, "Annesinin tedavisi devam ediyordu, bebeği babasına teslim ettim. Benim için çok özel ve mutluluk verici bir durum. Yine olsun yine yaparım. Helali hoş olsun bebeğe. İnsanlık ölmedi. Aynı durumda benim çocuklarım da olabilirdi. Çok mutluyum. Ailenin duası bana yeter." diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
04 Haziran, 2025 17:12 tarihinde yayınlandı

Zopran’da Köy Usulü Börek Yapımı Nesilden Nesile Aktarılıyor

Karabük'ün Zopran Köyü'nde, geleneksel su böreği yapımını dört kuşaktır sürdüren Fatma Baylam, gelini ve torununa köy mutfağına ait tüm bilgilerini aktarıyor.

Köy sakinlerinden Fatma Baylam, köydeki kadınların, özellikle Kurban Bayramı gibi özel günlerde misafirlerine ikram etmek üzere geleneksel su böreğini yaptıklarını ve hazırlıklarının devam ettiğini açıkladı. Köyde 3 gün süren bayramlaşmada yaklaşık 50 kişiye yemek verdiklerini de ifade etti.

Bayram öncesinde kadınlar, köyün ünlü su böreği tarifini hayata geçiriyor. Baylam, yaptığı açıklamada, bayram sofralarının vazgeçilmezleri arasında su böreğinin bulunduğunu belirtti. Yapım aşamalarını anlatırken, 15 yufka açıldığını ve bunlardan 7 tanesinin kaynayan suyun içinde haşlandığını, ardından dikkatlice tepsiye üst üste dizildiğini söyledi. Sonrasında, arasına ilk olarak çiğ yumurta kırıldığını ve yufkaların üzerine sürüldüğünü dile getiren Baylam, üzerine ayrıca tavada pişirilmiş yumurtaların elde parçalara ayrılarak maydanozla karıştırılmasıyla iç harcının hazırlandığını aktardı. Bu hazırlıkların ardından, tepsiye 8 tane daha yufkayı yağlayarak üst üste eklendiğini, böreğin son haline getirilip fırına verilmek üzere hazırlandığını ekledi.

Fatma Baylam ve gelini Şule Baylam, geleneksel tarifle hazırlanan su böreğinin, diğer özel günlerde olduğu gibi bayramda da misafirlerin beğenisiyle ikram edileceğini belirtti. Köydeki bu gelenek, nesiller boyunca devam ederek, bayram sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin