Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
27 Kasım, 2024 15:39 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’te Ani Kar Yağışı Sonrası Kış Lastiği Uygulaması

Karabük'te etkili olan ani kar yağışı, sürücüleri kış lastiği kullanma konusunda harekete geçirdi. Özellikle şehir merkezinde ve çevre yollarında kayganlaşan zeminler, araç kullanılması zorlaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarılar doğrultusunda, sürücülerin kış lastiği takmaları gerektiği hatırlatıldı. Karabük'te, kış lastiği takmayan araçların kaygan yolda daha fazla risk taşıdığı belirtildi. Yetkililer, özellikle dağlık ve engebeli bölgelerde yol alacak sürücülerin kış lastiği kullanmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Birçok sürücü, ani kar yağışının ardından lastik değiştirme işlemine yöneldi. Karabük Lastikçilerde kış lastiği talebinin artmasıyla birlikte, sıralar oluştu. Sürücüler, güvenli bir yolculuk için zaman kaybetmeden lastik değişimi yaptırmaya çalışıyor.

Karabük Emniyet Müdürlüğü, kış koşullarına hazırlıklı olunması konusunda vatandaşları bilgilendirerek, kış lastiği takmayan araçların trafikte risk oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, kış lastiği kullanmayan sürücülere cezai işlemler uygulanabileceği uyarısında bulundu.

Kar yağışının etkisini sürdüreceği öngörülürken, sürücülerin dikkatli olmaları ve seyahat öncesi lastik kontrollerini yapmaları gerektiği konusunda uyarılar yapıldı. Kazaların önlenmesi adına, kış koşullarına uygun araç donanımının sağlanmasının önemine dikkat çekildi.

Unutulmamalıdır ki, güvenli bir sürüş için kış lastikleri sadece bir zorunluluk değil, aynı zamanda hayati bir gerekliliktir.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.