Karabük’te bıçak bileyicilerinde Kurban Bayramı mesaisi başladı.
Bayrama sayılı günler kala vatandaşların taleplerini karşılamak için sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmaya başlayan bileyicilerde yoğunluk yaşanıyor.
26 yıldır bıçak bileyicisi olan Ali Açıkgöz, Kurban Bayramı öncesi yoğunluğun her yıl olduğu üzere bu yıl da arttığını söyledi. Vatandaşların bıçak bileme işini son günlere bırakmasının hem kendilerini hem de müşterileri güç durumda bıraktığını belirten Açıkgöz, şunları söyledi:
"Kurban yoğunluğu başladı. Bu bayram öncesinde vatandaşlarımız her zamanki üzere son günlere bırakıyorlar. Keşke daha evvel gelseler de işlerini daha rahat yapsak. Son günlerde hem biz yoruluyoruz hem de vatandaş kendilerini gerilime sokuyor. Tavsiyem daha erken getirmeleri. Personellik daha hoş olur."
Bileme işine itina gösterdiklerini söz eden Açıkgöz, "Biz elimizden geldiği kadar itina gösteriyoruz doğal. Bu işin vebali var. Bıçak kesmediği vakit natürel bizde onun rahatsızlığı oluyor" dedi. Bayrama sayılı günler kaldığını belirten Açıkgöz, işleri sırayla aldıklarını tabir ederek, "Son dört günümüz kaldı. Son günlerde sıkışmamak ismine zati işleri sırayla alıyoruz" diye konuştu. 26 yıldır bu işi yaptığını söyleyen Ali Açıkgöz, "Bu işi yapalı 26 yıl oldu. Üç jenerasyondur devam ettiriyoruz. Benden sonra oğlum var" sözlerine yer verdi. Bıçak bileme fiyatlarının da bayram öncesi sabit olduğunu aktaran Açıkgöz, "Bıçak bileme 50 TL, balta ve satır üslubunda işler 100 liraya yapılıyor" dedi.